Splitsko-dalmatinska županija osniva Javnu ustanovu za nadarene učenike, koja je nastavak na Centar izvrsnosti, jedinstven i prepoznat projekt koji je imao za cilj raditi s nadarenim učenicima, pripremati ih za natjecanja i stimulirati njihov razvoj.

VEZANI SADRŽAJ:

HNS-ov županijski vijećnik Klement Bašić, na čiju je inicijativu prvotno ustanovljen Centar izvrsnosti, iskazao je podršku činjenici da taj projekt sada ide na razinu više.

– Centar izvrsnosti prerastao je kapacitete Županije koja takav projekt nije mogla pratiti ni ljudskim ni organizacijskim resursima. Centar izvrsnosti sada prerasta u jednu veću instituciju. Osnivanjem javne ustanove o nadarenim će se učenicima i razvoju njihovih kapaciteta još će se bolje brinuti – istaknuo je Klement Bašić te dodao kako je zadovoljan što je ideja HNS-a prepoznata.

Ustanova će se baviti prepoznavanjem, identifikacijom, podrškom te promicanjem posebno nadarene djece koju će pratiti tijekom cijelog obrazovanja i brinuti se da upravo oni dobiju zaslužena zaposlenja i nastave razvijati karijere u Hrvatskoj.

– Drago mi je što će se ovaj projekt realizirati i zahvaljujem se svima koji su obrazovanje prepoznali kao prioritet. Predstavnici Županije bili su u Izraelu gdje ovakvi centri postoje već dugo i funkcioniraju na visokoj razini. Konzultirali su se i uvjerili da su ovakvi projekti budućnost. Posebno veseli da će se Javna ustanova moći brinuti za 1000-1500 djece dok je do sada kapacitet bio oko 700 – rekao je Bašić.

Javna ustanova za nadarene učenike, kaže, bit će ogledni primjerak i djelatnosti kojima će se baviti moći će se ponuditi i drugim županijama, osobito dalmatinskim, što i je jedna od intencija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime