Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske ogranak grada Splita i Splitsko dalmatinske županije organizira koncert pod nazivom “Klape Vukovaru i Srebrenici”.

Datum koncerta je 15. studenog 2018. godine s početkom u 20:00 sati u Domu HV “general Ivo Jelić – Lora”.

Nastupaju sljedeće klape: muška klapa KUD  Filip Dević, muška klapa Pasika, policijska klapa Sveti Mihovil, muška klapa Mriža, ženska klapa Neverin, vokalni ansambl Bugojno i ženska klapa KUD Salona. Umjetnički voditelj manifestacije je prof. Jure Šaban Stanić.

Ulaz je slobodan.

Ova udruga svake godine organizira prigodne manifestacije kako bi se sačuvao spomen i istina o tragediji Vukovara i Srebrenice. Iz godine u godinu kroz tribine, predavanja, izložbe, mimohode i koncerte nastoje uključiti i senzibilizirati što više udruga, organizacija i sugrađana da svojim sudioništvom aktivno doprinesu očuvanju istine i poštovanja prema žrtvama.

Udruga je 2016. godine organizirala koncert konceptualno sličan pod nazivom “Klape Srebrenici i Vukovaru”. Koncert je postigao svrhu jer se poruka života i nade za Srebrenicu i Vukovar prenijela diljem Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Svi projekti do sada su realizirani u suradnji i uz pomoć Grada Splita i SD županije, kao i braniteljskih i drugih udruga civilnog društva. I ovaj projekt je organiziran uz istu potporu.

Koncert je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske KolindeGrabar-Kitarović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime