Klapa Šušur otvara 12. Gatsko kulturno ljeto “Dani Ive Marjanovića”

Nadolazeći "Dani Ive Marjanovića" nude prigodu za sadržajno i lijepo druženje u ljetnim večerima uz raznovrstan i šarolik program u Gatima, srcu drevne Poljičke republike

Kulturno umjetnička udruga “Mosor” Gata organizira 12. Gatsko kulturno ljeto “Dani Ive Marjanovića” koji će se održati od 30. srpnja do 19. kolovoza.


Nadolazeći “Dani Ive Marjanovića” nude prigodu za sadržajno i lijepo druženje u ljetnim večerima uz raznovrstan i šarolik program u Gatima, srcu drevne Poljičke republike gdje su se birali i poljički knezovi. Autentični ambijenti zaseoka Kuvačići, starog sela Skočibe, Podgradca, crkve Gospe od Smova, te plato pored župne crkve i ove su godine pozornice Gatskog kulturnog ljeta. Na programu su kazališne predstave, folklorna večer, večer klapa, radionice za djece i seoska olimpijada.

Otvaranje 12. izdanja gatskog kulturnog ljeta “Dani Ive Marjanovića” je u nedjelju 30. srpnja u 21 sat, u starom selu Skočibe podno padina Mosora. Domaćini, kazališni amateri iz Gata članovi KUU “Mosor” Gata, premijerno će izvesti dramu “ŽABA“, autora teksta Dubravka Mihanovića i redateljice Biljane Borovac.

Ulaz na predstavu je besplatan, a posjetitelji će moći uživati i u starim delicijama poljičkog kraja, nadaleko poznatom soparniku. Na otvaranju će nastupiti i klapa Šušur.

PROGRAM

04. kolovoza (petak)


Kuvačići, 21 sat, – večer klapske pisme, koncert klape Contra

12. kolovoza (subota)Podgradac, 19.30 sat,- Večer Gaćana – večer tradicijskih igara, seoska olimpijada, zabava uz glazbu uživo

13. kolovoza (nedjelja)

Svetište Gospe od Smova, 20:30 sati, – dječja predstava „TRI PRIČE“ – kazalište Licem u lice – dječja radionica sat vremena prije predstave u 19:30 sati

19. kolovoza (nedjelja)

Trg Sv. Ciprijana, nedjelja 20:30 sati, svečano zatvaranje – večer folklora i klapske pisme, glavni gosti večeri su HKC „Bunjevačko kolo„ iz Subotice te klapa Pasika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0