23:56 – Iako će mjestimične kiše biti i sljedećih 12 sati, ona neće biti ni česta ni obilna, a potom nas očekuje nekoliko suhih dana. Evo koliko je kiše palo u Dalmaciji tijekom utorka:

23:15 – Križanje ulica Domovinskog rata i Dubrovačke nakon nevremena

Foto: Jure Carić

23:02 – Duzs je izvijestio da je oko 21 sat šire područje Splita zahvatilo jako kišno nevrijeme. Zbog obilne kiše neke gradske prometnice bile su poplavljene te se promet odvijao otežano, a na nekim dijelovima je bio u prekidu. Na mnogim prometnicama je velika količina kiše izbacila poklopce šahtova po kolnicima. Došlo je do prekida u napajanju električnom energijom na području Kaštela, Žrnovnice, Strožanca i Trogira. Zaprimljeno je i nekoliko dojava o poplavljenim poslovnim prostorima, podrumima, garažama. Angažirane su nadležne službe. Kiša je prestala padati oko 21:30 sati.

22:21 – Stanje na Poljičkoj cesti…22:18 – Vranjička riva je pod 20-ak centimetara vode. Vatrogasci su na terenu i ispumpavaju oborinske vode.

22,11 – Kišno nevrijeme pogdilo je i splitska predgrađan. Ulice na Kamenu su pod vodom…

21:30 – Oko 21 sat kišno nevrijeme je zahvatilo Split i okolicu. U samom gradu trenutno pada obilna kiša koja je poplavila nekoliko prometnice. Kako to obično biva za vrijeme obilnijih kiša, pod vodom se našao dio ¸Kaštelanske ulice kod Poljuda. Poplavio je volat kod Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, vatrogasci ispumpavanju vodu. U Splitu je u sat vremena palo 30-ak litara kiše po kvadratnom metru.

Bujice su izbacile brojne šahte na području Solina, u tijeku je njihova sanacija.

Ranije objavljeno:

Kiša još pada na splitskom području, a grmljavinski oblaci se nalaze na moru pred Splitom, pa su mogući novi problemi s oborinama.

U više navrata kišno nevrijeme zahvatilo je razne dijelove Dalmacije. Prošle noći i ujutro grmljavinsko nevrijeme zahvatili je Makarsku rivijeru. Prema podacima DHMZ-a, do 19 sati palo je 125 litara po kvadratnom metru, što odgovara količini oborina koja prosječno padne u cijelom studenom. Zbog velike količine oborina u kratko vrijeme brojne ulice i podrumi našli su se pod vodom, a makarski vatrogasci satima su imali posla s ispumpavanje.

Količina oborina zadnja 24 sata (Pljusak.com)

Sredinom dana i u rano poslijepodne višesatno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dubrovačko primorje i Konavle. U Grudi je palo 117 litara kiše po kvadratnom metru, što je također prouzročilo lokalne bujice i poplave.

Kišno nevrijeme u ranim večernjim satima zahvatilo je šibensko područje, gdje je također bilo obilnih oborina koje su pale u kratko vrijeme, a u Zatonu je pala 91 litra kiše po kvadratnom metru. Nevrijeme je potom pogodilo Marinu i Trogir.

 

Stanje s nevremenom pratite na našem portalu.

Satelitska snimka naoblake u 21:25(Vrijeme & radar)1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime