Kila dobiva Dom zdravlja, ljekarnu i prostorije kotara: “Ovo će stanovnicima omogućiti udobniji i kvalitetniji standard življenja”

Objekti bi trebali biti gotovi do jeseni 2019. godine

Na Kili je položen kamen temeljac za gradnju objekta u kojem će se nalaziti prostorije Doma zdravlja, Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije i prostorije gradskog kotara. Projekt je vrijedan nešto više od četiri i pol milijuna kuna, a svi radovi bi trebali biti završeni do jeseni iduće godine.


Kamen temeljac su postavili direktor APN-a Slavko Čukelj, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

– Danas smo na Kili postavili kamen temeljac u suradnji s APN-om te Gradom Splitom. Cjelokupni projekt košta nešto više od 4,5 milijuna kuna. Objekti bi trebali biti gotovi do jeseni 2019. godine po povlaštenoj cijeni od 1513 eura po metru kvadratnom. Ovdje ima puno POS-ovih stanova, a uz njih mora biti i društvenog sadržaja. Ono što je pod nadležnosti županije su zdravstvene usluge koje ćemo sada prilagoditi i približiti građanima na periferiji grada Splita, naglasio je župan Blaženko Boban.

– Na postupku javne nabave odabrana je ponuda tvrtke “Ćitić gradnja” koja je dobila rok od godinu dana da izgradi prostor javne namjene koji bi u sebi sadržavao prostor gradskog kotara, ambulante i ljekarne. Takav prostor bi bio jedan viši standard kvalitete u naselju iz programa POS na lokaciji Kila, rekao nam je Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a.

Jako je lijepo da inicijativa ministra Kuščevića i bivšeg župana Ževrnje uz suradnju Grada Splita nije ostala samo ideja i obećanje. To je jedna pozitivna i afirmativna stvar koja će našim sugrađanima, posebno stanovnicima Kile, omogućiti udobniji i kvalitetniji standard življenja, zaključio je Žunić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime