Željko Kerum u Rogoznici predstavio kandidate lista: “Osvojit ćemo tri mandata i braniti interese Dalmacije”

"Sve ide super, a onda u jednom trenutku ostaneš sam, šta će ti onda nekretnine i sve"

Željko Kerum je predstavio svoju listu i svoj program na predstojećim parlamentarnim izborima. Preciznije, kandidate i program Hrvatske Građanske Stranke, no HGS jest Kerum, a to su potvrdili svi kandidati – od prvog do posljednjeg na listi isto razmišljaju, imaju identične stavove. Tako su između ostalog kazali Kerum, sestra Nevenka Bečić (koja je posljednja na listi, ne vjerujemo da računa na preferirane glasove već jednostavno podržava brata, a odlazak u Sabor joj nije visoko na listi prioriteta) te Igor Stanišić, predsjednik splitskog Gradskog vijeća i mlada snaga HGS-a. Prilično direktno je Kerum kazao da upravo Stanišića planira u Saboru, prepustit će mu svoje mjesto, iako generalno računa da će njegova lista osvojiti tri zastupnička mjesta. Nije na predstavljanju kandidata bilo Mladena Grdovića, zbog teške bolesti brata morao je odgoditi dolazak na skup. No, ima HGS drugih aduta. Mudro je Kerum zaključio kako nema potrebe baš svih 28 imena u IX i X izbornoj jedinici predstavljati okupljenima te medijima, “upilaju velike stranke s time”, direktan je bio predsjednik HGS-a. Tomo Režić, Filip Radoš i Irena Gracin su na vrhu liste za sjevernu dalmatinsku izbornu jedinicu.


Program Kerumove stranke se bazira na poljoprivredi, odnosno osiguranju samoodrživosti u smislu proizvodnje hrane, ali generalno svih produkta hrvatske pameti (od Sumameda preko Vegete ili Bajadere) te borbe u Saboru za probleme Splita i Dalmacije od prometne infrastrukture do izgradnje staračkih domova. Nevenka Bečić je pojasnila zašto nisu bili aktivniji kada su bili u Saboru u prethodnom sazivu – kao opozicija nisu mogli ništa, jer je vlast imala komfornu većinu. Ali sada će biti jezičac na vagi, njihova tri parlamentarca će presuditi. Mogu koalirati sa svima, no ipak navijaju za HDZ zbog kontinuiteta vlasti, pogotovo onih uspješnih ministara i ljudi trenutno na vlasti, zaključili su na službenoj dijelu skupa u Kerumovoj turističkoj meki u Rogoznici, resortu Perla.

Pozvao je potom popularni Rico sve na druženje, spizu i piće uz bazen. Nije trebalo dva puta nagovarati okupljene simpatizere i članove stranke, kojih je bilo doista puno. Detalje o programu HGS-a te kandidatima možete pogledati na videu, a nas su zanimale i neke (polu)privatne stvari i stavovi šefa HGS-a.

Dok su se svi častili predjelom (o Kerumu se može reći svašta, no da je dobar domaćin to mu nitko ne može uskratiti), plodovima mora te sirom i pršutom (priznao je sam Keko, nije još pršut dovoljno osušen), čekajući ribu (srdele i palamide) i janjetinu, zalogaje zalijevali bijelim i crnim vinom, dobacio je Ivica Livaja kako je upravo crno vino radio Kerum. Nije poljoprivreda bez veze visoko na programskim listama…

– Je, to je moje vino, imam dva vinograda. Ovdje iznad Rogoznice, pravi Babić, 20 iljada loza, ima 22 grada. A ovo je iz Kaštela, zovu ga Babica, ima i Crljenka, taj ima 19 gradi. Ovaj vinograd je prošle godine dao 60 deka po lozi, a ove godine možda 80 deka. Tako da imam nekih 20 tona grožđa godišnje. Otprilike možemo imati 12 iljada boca pravog Babića, ali pravog, ništa ne stavljamo… – kazao nam je Kerum, a plasman je osiguran jer kompletna produkcija ide u hotele u Splitu i Rogoznici.


Pojasnio je ranije izrečenu tvrdnju o vjeri. Sve je krenulo od činjenice, kako to Kerum vidi, da te nitko ne može “zaje…. kao oni najbliži”.

– Sve ide super, a onda u jednom trenutku ostaneš sam, šta će ti onda nekretnine i sve. E kad se probudiš tako sam u noći, imaš dvije mogućnosti; popit tabletu ili se molit Bogu, pa ćeš onda vidit kako ćeš zaspat… – plastično je opisao situaciju Žele. Opustio se Kerum u razgovoru s novinarima pa je kratko iznio stav o seksu. “Ma seks traje pet minuta. Ajde, možda sedam.” – nasmijao je prisutne (polu)iskrenom tvrdnjom.Dao je i izjavu vezano za smjenu ravnatelja JU Park-šume Marjan. Za bivšeg ravnatelja Damira Grubšića je rekao da je častan čovjek, ali da ga nije slušao kad mu je govorio da se ne može svađati s ljudima s kojima radi niti s njima tako postupati. “Na stranu što ima ozbiljnih zdravstvenih problema, jednostavno ne možeš ljudima govoriti da im smrdi iz usta. A to je napisao u mailu kojeg je poslao Robertu Kohareviću! Ne možeš se tako ponašati, to je rasna diskriminacija! Ja to nikad ne bi reka, ja bi se maka…” – pojasnio je Kerum svoje razloge za neslaganje s Grubšićem, dok je odbijanje imenovanja novog ravnatelja od strane Andre Krstulovića Opare bio “hladan kao špricer”, smatra da je to njegovo pravo kao gradonačelnika i da će se i dalje sve raditi po proceduri.

Zanimljivo, nije se dao navući na poslovični tanak led, nije “puknuo”, gotovo bi se moglo reći da postaje – političar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime