Kerum: Opara je zagrebački proizvod

Dotaknuo se i Ćire Blaževića

Željko Kerum održao je konferenciju za medije u Splitu, na kojoj se osvrnuo na predizbornu kampanju i sukob s Androm Krstulovićem Oparom koji već nekoliko dana zabavlja Hrvate.


– Ako sam negdje pogriješio, poslije sam se ispričao. – rekao je na početku.

Potezi koje je njegov protukandidat poduzimao posljednjih nekoliko dana “nisu ni moralni, niti su časni”, tvrdi Kerum, piše Index.

– Građani će u nedjelju reći hoće li dobiti splitskog ili zagrebačkog kandidata. On je kandidat zagrebački. Sve Zagreb odlučuje, Zagreb je rekao ovo, Zagreb je rekao ovo. Građani Splita imaju toliko srca, duše i dišpeta da mogu sami voditi grad. Mi smo ovdje, mi moramo živjeti ovdje i nastavit ćemo raditi za interes grada i građana Splita. – rekao je Kerum.

“Jedini cilj – ocrniti Keruma”

– Sve je rečeno, ali ništa o programima grada Splita. Samo je cilj bio ocrniti Keruma protukandidata. Tko je gledao, vidjet će da sam normalno pričao, čovjek mi se unosio u lice. Upravo čine ono što su rekli, ne biraju sredstva da dobiju Split. Ernesto Hoost daje podršku Opari. Što ima Ernesto Hoost sa Splitom? Izvukli ga iz neke fascikle jer su nogometaši dali podršku nama. – rekao je Kerum. Bila je to njegova aluzija na baskijskog nogometaša Aritza Aduriza koji se prije nekoliko dana fotografirao s Kerumom prilikom posjeta Splitu, piše Index.


– Cijela im se kampanja svela na to da moraju dobiti, a ne na program i razvoj Splita. Što znači to? To znači uhljebljivanje, ženi plaću, davanje poslova firmama koje daju proviziju. To je istočna županija. Bave se prljavim igrama, oni su sila koja može pobijediti sve. Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli. To će im se vratiti. Ja nisam ucjenjivao i tjerao građane, za mene su građani, oni su mi dali glas, oni su iznad svega. – rekao je Kerum.

– Ovdje se jasno vidi tko je kandidat građana Splita. To sam ja. Protukandidat je jasno zagrebački proizvod. Oni mu govore kako će voditi Split. Mi smo jasno i konkretno rekli što ćemo napraviti i u kojem smjeru ćemo ići. Mi smo u kampanji htjeli diskusiju o planovima i razvoju, oni su se uhvatili crnjenja mene. Šest mjeseci konstantno vodim i zadnja tri dana insceniraju to da prikažu Keruma divljaka, da Kerum ne može voditi grad Split. To nije korektno, to nije ljudski. Kompletna situacija je kontrolirana, čak i sutrašnji naslov na Slobodnoj Dalmaciji. – rekao je Kerum i ispričao da mu je Slobodna Dalmacija odbila objaviti oglas na naslovnoj stranici. Prisjetio se i toga kako je u istom tom dnevniku 1992. objavljen tekst o njemu pod naslovom “Željko Kerum velikoga srca”.“Split u nedjelju bira: susjeda ili čovjeka iz Zagreba, radnika ili neradnika…”

Po završetku konferencije Kerum je dobio i pljesak nazočnih.

Na pitanje čime je njegov protukandidat ucijenio Ćiru Blaževića, rekao je: “Ćiro je čovjek senilan, s ovim je naštetio sam sebi. Čovjek je kaputt. Žao mi ga je, poštujem i njegovu senilnost i starost. Čim su ga ucijenili, to znaju oni.”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zeljko.kerum.hgs/videos/677892809086622/” bottom=”30″]

Kerum tvrdi da nije odbacio suradnju ni s jednom strankom ili pojedincem koji će se boriti za boljitak Splita.

– Sve što je u interesu Splita, uvijek sam za to. Ne može se u isti koš stavljati HDZ, Opara i Škorić. HDZ je državotvorna stranka, SDP je velika stranka i oni moraju opstati. Opara da nije HDZ-a ne bi dobio 500 glasova, on je loš kandidat. Što se tiče svih stranaka, u gradu Splitu sam spreman na suradnju. S pojedincima koji su iskoristili grad, stranku i državu neću razgovarati ni koalirati. Taj čovjek je iskompromitiran od A do Ž. On mene konstantno gleda u facu na sučeljavanjima i provocira. – ponovno se osvrnuo na Oparino ponašanje tijekom kampanje.

Čime se Kerum bavi?

Do 1. lipnja namjeravao je otvoriti aquapark i etno selo u Kaštelima ali, kako sam kaže, zapostavio je to zbog kampanje. Projekt kasni, a Kerum se nada da će biti završen do 1. kolovoza. Kaže i da su radovi s proširenjem hotela u Rogoznici pri kraju i uskoro dolazi 170 gostiju. Sve projekte je stavio na čekanje šest mjeseci zbog predizborne kampanje.

O projektu Lora kaže kako je jasno da Splitu nedostaje stanova, gradilište je otvoreno, dozvole pribavljane i završetak radova očekuje za 18 mjeseci. Na konferenciji je obećao da cijena stanova neće biti 2000 eura, kako je bilo najavljeno, nego 1200 eura plus PDV. To je, kazao je, realna cijena kvadrata stana u Splitu.

Poslove mu vode supruga, sin i nećaci pa će imati vremena za obavljanje dužnosti gradonačelnika, rekao je na kraju, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0