KBC SPLIT Otvoren Laboratorij za liječenje srčanih aritmija: “Naši pacijenit više neće morati putovati drugdje”

"Ovakav laboratorij, uz skrb koju on pruža bolesnicima, jedan grad čini ozbiljnim gradom"

U Klinici za bolesti srca i krvnih žila splitskog KBC-a danas je otvoren Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija. Prema uvodnim riječima ravnatelja KBC Split, prof.prim.dr.sc. Ive Jurića, aparatura za intervencijsko liječenje aritmije srce vrijedna je ukupno dva i pol milijuna kuna.


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara izrazio je zadovoljstvo što je Split dobio Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija.

– Gradskost jednog grada nisu samo njegovi građani, ulice i gradske službe. Atribute grada čini i javna vidljivost i rad važnih ustanova kao što je naš bolnički centar i vrsni stručnjaci koji tu rade. Ovakav laboratorij, uz skrb koju on pruža bolesnicima, jedan grad čini ozbiljnim gradom – kazao je između ostalog gradonačelnik čestitavši na ostvarenoj suradnji između KBC-a Split i županijske bolnice Zadar.

Zadarski kardiolog, vodeći hrvatski stručnjak, dr. Ante Anić je rekao:

– Smisao je da se sve iskustvo koje smo stekli u Zadru kompletno preslika u Splitu i da se tu odmah počne raditi na svjetskoj razini i da nema izlaganja pacijenata krivulji učenja. Veselimo se jesenskom periodu zbog snage i mogućnosti KBC-a Split. Imamo u planu uvesti određene intervencije koje do sada u Hrvatskoj nitko nije radio zbog nepostojanja uvjeta, a mi ćemo ih raditi u Splitu. 99,7 posto naših pacijenata dan nakon intervencija ide kući. Radi se o finim, tankim ubodima u preponske krvne žile, to su minimalni invazivni zahvati bez rezova – kazao je.

Dolaskom zadarske ekipe i donacijom opreme zadovoljan je i ravnatelj Jukić:


– Radi se o najsuvremenijoj opremi u kardiologiji. Košta oko 2 i pol milijuna kuna sama aparatura, plus montaža. Sve smo dobili donacijom. Na ovaj način postajemo jedan od većih kardioloških centara u državi. Pokušavamo naše znanje pružiti našim pacijentima koji više ne moraju ići u druge centre. Svega je 3-4 centra u zemlji koji to rade, nema ih više – kazao je dr. Jukić.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0