Kazališno vijeće splitskog HNK danas se priopćenjem oglasilo vezano uz prijedlog o imenovanju Srećka Šestana za intendanta koji je upućen splitskom Gradskom vijeću na usvajanje

Priopćenje koje potpisuje predsjednik KV-a, Branko Matulić, prenosimo u cijelosti:

“Zbog učestalih proizvoljnih te netočnih napisa i ocjena u dijelu medija vezanih uz prijedlog Kazališnog vijeća splitskoga HNK o imenovanju Srećka Šestana za intendanta koji je upućen splitskom Gradskom vijeću na usvajanje, još jedanput podsjećamo da je prijedlog donesen JEDNOGLASNO / dakle odlukom i predstavnika osnivača i zaposlenika kazališta. Odluka je donesena ne samo na temelju uvida u predložene programe nego I na temelju usmenih 45 minutnih razgovora sa svakim od kandidata pa je nakon vrlo iscrpnih pitanja i odgovora Kazališno vijeće donijelo svoju stručnu i mjerodavnu ocjenu te prijedlog proslijedilo Gradskome vijeću.

Osim što se neargumentirano izražava sumnja u objektivnost jednoglasne odluke Kazališnog vijeća, začuđuje i ponavljanje potpuno netočne informacije kako je predloženi kandidat za intendanta splitskoga HNK, Srećko Šestan nedopustivo ignorirao preuzimanje dokumentacije o programskom i financijskom okviru splitskoga HNK. Uvidom u Statut HNK Split ,koji je objavljen na njihovim mrežnim stranicama, u članku 18. “Natječaj za imenovanje intendanta” izrijekom piše da “Programski i financijski okvir čine sastavni dio natječaja za imenovanje intendanta i dostupni su kandidatima na uvid. Dakle s vrlo malo truda I traganja za točnom informacijom, razvidno je da preuzimanje te dokumentacije kandidatima nije obvezujuće. Osim toga I svi kandidati s kojima je Kazališno vijeće obavilo razgovore ,najavljivali su potrebu provođenja naknadne ,stručne tzv. dubinske financijske analize stanja u splitskome HNK-u” – stoji u današnjem priopćenju.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime