Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na današnjoj je 15. sjednici za intendanta HNK Split izabralo Srećka Šestana. Odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima. Na natječaj se javilo četvero kandidata/kandidatkinja. Jedna je prijava bila nepotpuna te nije uzeta u razmatranje.

Obrazloženje odluke Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split:

Iz priložene natječajne dokumentacije razvidno je kako Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru. U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas.

S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime