KATASTROFALAN POŽAR NA MOSORU Požar se širi na okolna mjesta, crkva u Sitnom jedva obranjena

Jutros su na požarište stigli i kanaderi

10:30 Požar se širi prema Dubravi, zaseoku Mužeć. Vatrogasci rade na stavljanju požara pod kontrolu, a u pomoć su im pristigli i kanaderi.


Stanovnici zahvaćenog područja nam javljaju kako je požar došao jako blizu kuća, te da je crkva svetog Luke u Sitnom jedva spašena.

RANIJE OBJAVLJENO

Požar koji je krenuo oko 1 sat iza ponoći u Tugarama još nije ugašen. Požar je također zahvatio Srinjine te Donje i Gornje Sitno, a širi se i prema zvjezdarnici Mosor. Vatrena linija je preko kilometar duga. U Gornjem Sitnom gorjeli su pomoćni objekti uz kuće, a čule su se i eksplozije koje su uzrokovali strojevi uhvaćeni u plamenu.

Na tim područjima nema vode, a zbog izgorenih i srušenih dalekovoda prekinuta je i opskrba električnom energijom. Mještani su isušivali bazene kako bi vatrogasce opskrbili s neophodnom vodom za obranu kuća. Dok su dodatne vatrogasne snage došle tek nekoliko sati kasnije. Jedan kanader je došao na požarište u 7 sati, a očekuje se dolazak još dva kanadera pa se vatrogasci nadaju da će im oni pomoći staviti požar pod kontrolu.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/334655236955752/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]


Čitavu noć su se mještani borili s vatrom i plamenim jezicima koji su dosezali preko 10 metara visine dok se u zraku osjetio izražen miris plastike, vjerojatno od izgorenih strojeva u blizini.

Točna opožarena površina i materijalna šteta za sada nisu poznati, ali zasigurno će se raditi o velikim brojkama.Zbog požara je zatvorena cesta Srinjine-Sitno Donje.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0