U sklopu međunarodne poslovno turističke burze PUT, u varaždinskom hotelu Turist prošlog su tjedna dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. Nagrada Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude dodijeljena je u pet kategorija, a u kategoriji Inovativni projekti pripala je projektu “Vinska kočija” OPG-a Kapov iz Kaštela.

Ove je godine nagrada dodijeljena u kategorijama Ugostiteljstvo, Manifestacije, Putničke agencije, Inovativni projekti i Osoba, a primilo ju je 50 pojedinaca, OPG-ova i tvrtki iz turističkog sektora.

„Vinska kočija“ projekt je koji su osmislile i realizirale vrijedne ruke obitelji Kapov, Živka, Frane, Milene, Antonije i ostalih članova, a koja za cilj ima, kroz ugodnu vožnju starom kočijom s konjima kroz sva Kaštela, spojiti kaštelanske znamenitosti, OPG-ove i vinarije te gostima pružiti nesvakidašnji povijesni i gurmanski užitak.

U obrazloženju nagrade Simply the best obitelji Kapov stoji kako im je nagrada pripala za inovativnost u oblikovanju turističkog proizvoda koji objedinjuje ukupnu turistički ponudu lokalne zajednice stvarajući pri tom novu turističku atrakciju u destinaciji.

Ovim povodom porazgovarali smo s Franom Kapovom, vlasnikom nagrađenog OPG-a.

– Bilo je 50 prijavljenih novih projekata, a mi smo dobili zlatnu plaketu, nagradu “Simply the best”. Ova nagrada nam je velik poticaj za naprijed – kazao nam je Kapov.

Kaštelanin nije krio oduševljenje nagradom:

– Ugodno nas je iznenadila nagrada. Znam da radimo dobar posao, za vrijeme predstavljanja u Varaždinu ljudi bi bili oduševljeni s nama i našom ponudom. Imali smo tamo i prezentaciju domaćih proizvoda.

U 2019. godini Kapov očekuje značajan rast.

– Što se tiče sezone za nama, to je naša prva sezona i jako smo zadovoljni. Odradili smo desetak tura, a sada je na nama da naučimo kako dalje još bolje. Osnovno iskustvo sada imamo, ali i puno rezervacija za dogodine. Očekujemo rast i preko 300 posto u odnosu na ovu godinu – zaključuje Frane Kapov.

Mi čestitamo cijeloj obitelji Kapov u nadi da će njegov primjer biti poticajan i za druga domaćinstva u Dalmaciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime