KAŠTELANIN ZGROŽEN HITNIM PRIJEMOM U KAŠTEL STAROM: Momka koji je obilato krvario, bez pregleda je htjela poslati za Split!

Zgrožen ponašanjem medicinske sestre, Kaštelanin je svoje iskustvo podijelio na Facebooku

Vrlo neprofesionalno i krajnje bezobrazno ponašanje jedne medicinske sestre na hitnom prijemu u Kaštel Starom, razljutio je Kaštelane i nagnao očevica ovog slučaja da se požali na društvenim mrežama.


U nastavku vam donosimo, od riječi do riječi, svjedočanstvo Kaštelanina koji je svoje iskustvo sa neodgovornom medicinskom djelatnicom podijelio putem Facebooka, javlja Portal grada Kaštela.

Nikad nisam ni za što ovako javno pisao pritužbe, ali jednostavno ZGROŽEN današnjim ponašanjem medicinske sestre na hitnoj pomoći u Kaštel Starom moram napisati sljedeće:
Danas (11.7.2017.) oko 19:00 krenuo sam sa ženom i malim djetetom na more i putem smo stali u Kaštel Gomilici u ljekarnu. Kad je ušla unutra zatekla je mladog momka od 18 godina kako na engleskom govori ljekarnici da mu je prijatelj u apartmanu i da mu već od sinoć krvari nos, da ga boli glava i da ne zna što će učiniti, na što mu je ljekarnica rekla da ode na hitnu pomoć u Kaštel Stari. Čuvši to, moja žena se ponudila da ih mi odvezemo pa je tada taj momak sjeo s nama u auto i odvezli smo ga do apartmana te pričekali da prijatelj izađe. Kad je prijatelj izašao moram priznati da sam skoro umro od straha kad sam ga vidio jer na njemu je bilo više krvi nego u svim nastavcima Ramba zajedno. Nos mu je bio pun maramica koje su (bezuspješno) pokušavale zaustaviti krvarenje. Odmah je sjeo u auto i krenuli smo za hitnu u Kaštel Stari. Putem smo saznali da se radi o momcima od 18 godina iz Švicarske koji su s 10-ak prijatelja iz razreda prije par dana došli u Hrvatsku i sutra idu nazad kući.

Kad smo došli u Kaštel Stari na hitnu pomoć izašao sam prvi iz auta da bih objasnio djelatnicima o čemu se radi, a momak koji krvari je bio par metara iza mene. Ispred hitne je sjedila medicinska sestra koja je pila kavu i pušila duvan i koja me je nakon što sam izgovorio doslovno tri riječi odmah prekinula te sjedeći i dalje te držeći u ruci kavu i duvan sa nekih 10 metara udaljenosti od momka koji krvari “postavila dijagnozu” i rekla da se radi o EPISTAKSI i da ga vodimo za Split jer da mu oni u Kaštelima ne mogu ništa. Na to sam ja rekao da kako može odmah tako govoriti bez da ga je i pogledala, a kamoli pregledala (a momku su doslovno krvavi komadi padali iz nosa) – na što je ona mrtva ladna, bahato odgovorila kako je doktor na intervenciji i da ga mi vodimo za Split. Pokušao sam joj objasniti da sam u autu sa ženom i malim djetetom te da zar ne bi oni kao HITNA POMOĆ pobrinuti se za njega i da me naprosto strah voziti se s njim takvim do Splita jer tko zna što se može dogoditi, ali nju to ništa nije zanimalo već je rekla da ako ih ja neću voziti da imaju bus, taxi ili kako god oće da dođu do Splita. Tek kada sam rekao da ću nazvati Hitnu pomoć na 194 i reći kako stojim sa čovjekom koji obilno krvari (a po meni možda i umire jer ja ipak nemam stručna znanja da bih znao što mu je) ispred hitne pomoći koja me odbija primiti te da dođu sa kolima po njega, tek tada je pristala da ga primi. Kad ga je napokon primila, izmjerila mu je tlak te rekla da pričeka da se doktor vrati s terena. Moja žena, dijete i taj prijatelj smo ostali ispred, ne znajući što se unutra događa i čekajući valjda dolazak doktora. Nakon nekih sat i pol, medicinska sestra je izašla ispred te mi podrugljivo i bahato rekla: “Eno pogledaj ga, jeli umire, oće li umrit? Dođi vidit, dođi vidit, jeli umra, jel umra?”. Na te njezine riječi i ponašanje sam ostao toliko šokiran te sam joj uzalud pokušavao objasniti da je njezin posao da kao medicinska sestra koja radi na hitnoj pomoći mora primiti pacijenta, a da ne može tako bahato i bezobrazno odmah “s vrata” vikati “vodite ga u Split”. 

I srećom, minutu nakon toga ekipa se vratila s terena te je doktorica, kojoj se ovim putem zahvaljujem i koja je zaista pokazala kako se posao može obavljati dobro i profesionalno, primila momka, i nakon 10-tak minuta obrade, dovela ga ispred te rekla da može ići kući, a njegovom prijatelju (na engleskom) objasnila da ako bilo što bude da zove 194. No, tu priči nije kraj, jer taman kad smo krenuli put auta, momku je pozlilo i skoro je pao u nesvijest te su ga ponovno uveli unutra, započeli obradu nad njim, a doktorica je rekla ženi i meni da slobodno odemo kući (djetetu je već odavno prošlo vrijeme spavanja), a da će se oni pobrinuti za njega do kraja. 

I evo, došli smo kući u 22:00 sata i morao sam odmah sjesti za laptop i napisati ovo, jer ne mogu vjerovati da se netko može ponašati na ovakav način kao ta medicinska sestra. Kakva je to slika koju ona ostavlja prvenstveno o sebi, zatim o zdravstvu, o ustanovi za koju radi, a naposlijetku o Hrvatskoj kao turističkoj zemlji. Da je bilo po njezinom, ona bi pustila tog mladog momka da iskrvari na putu do Splita. Srećom, da ima i dobrih ljudi kao što je doktorica te medicinski tehničar koji su ipak pokazali da ne triba ići u Split i da se može čovjeku pomoći i na HITNOJ pomoći u Kaštelima, ali i da ipak taj njegov slučaj nije bio tako bezazlen kao što je medicinska sestra “dijagnosticirala”.


Srdačan pozdrav s vjerom da će se ovakve stvari sve manje događati u Lijepoj našoj.

P.S. Istinitost mojih navoda se lako može provjeriti jer je tu cijelo vrijeme bilo prisutno par ljudi, a naravno da je medicinska sestra nakon dolaska doktorice pokušala promijeniti priči, ali srećom zbog tih par svjedoka koji su stali u obranu istine to nije uspjela.
P.P.S. Prvi put sam u životu vidio da je momak (koji je došao nakon nas i kojeg je isto med. sestra odmah s nogu “poslala u Split”) ispred Hitne zvao Hitnu na 194 da pita što da radi s prijateljem kojem je komad hrane zapeo.”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0