Kaštelanin prijetio splitskoj novinarki zbog objavljenog članka, policija ga pronašla. Pritvoren je

Govorio joj je da, ako ga prijavi policiji, neće mirno spavati kao i da je on navikao na zatvor

Sudac istrage splitskog Županijskog suda “spremio” je u istražni zatvor na, za sada, jednomjesečno hlađenje, 29-godišnjeg Ivana Tantu iz Kaštela i to zbog ozbiljnih prijetnji Katarini Marić Banje, novinarki Slobodne Dalmacije.


Kaštelanin je zatvoren po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva i to radi opasnosti od ponavljanja djela, a nakon što je splitska policija podnijela kaznenu prijavu protiv njega zbog prijetnje počinjene prema novinaru u svezi s njegovim poslom.

Tanta je bio vidno nezadovoljan člankom objavljenim prije nekoliko dana na portalu Slobodne Dalmacije, a u kojem je kolegica pisala o javno objavljenoj presudi po kojoj je on, zajedno s još jednim muškarcem, nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog bacanja molotovljevih koktela na obiteljsku kuću u Vinjanima Gornjim u rujnu prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

Po presudi Općinskog suda, dok je njegov prijatelj u sitnim noćnim satima bacao dva molotovljeva koktela na kuću u kojoj su spavali ukućani, među kojima i troje djece te je izazvao požar, Tanta je čuvao stražu. Tijekom suđenja obojica su priznala počinjenje kaznenog djela i pokajali se.

E, ali kad je to objavljeno s njegovim punim imenom i prezimenom jer je presuda bila javna, Kaštelanin je “poludio” i u ponedjeljak, 8. ožujka je kolegici Marić Banje preko aplikacije “Messenger” poslao mnoštvo glasovnih i SMS poruka vrijeđajući je i prijeteći joj fizičkim napadom i “šaketanjem”.

Govorio joj je da, ako ga prijavi policiji, neće mirno spavati kao i da je on navikao na zatvor. Osim poruka, s mobitela je na redakcijski telefon ponovio prijetnje. Splitska je policija, nakon zaprimljene prijave od strane Slobodne Dalmacije, reagirala vrlo brzo i u roku par sati pronašla Kaštelanina koji je nakon krim obrade predan pritvorskom nadzorniku.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime