Kaštelani humanitarnom predstavom prikupljaju sredstva za liječenje sugrađanke

Predstavom se prikupljaju sredstva za sugrađanku koja boluje od metastatskog melanoma, a liječenje je jako zahtjevno za njenu šesteročlanu obitelj, s četvero maloljetne djece.

U Kaštelanskom kazalištu će se 1.srpnja u 18 sati izvesti igrokaz po knjizi Maje Alfirević “Čudnovata pjesma gospodina Stihovića”. Cilj predstave je prikupljanje financijskih sredstva za liječenje Ivane Boras.


Ivana Boras je Kaštelanka koja boluje od metastatskog melanoma, a liječenje je jako zahtjevno za Ivaninu šesteročlanu obitelj, s četvero maloljetne djece.

Igrokaz je namijenjen djeci, ali će svakako u njemu uživati i odrasli. Na prvi pogled, radnja je jednostavna: pjesnik koji u trenu ostaje bez inspiracije gubi papirić koji je odnio vjetar, a na kom su napisana dva stiha. Papirić kreće na svojevrsno putovanje i prelazi iz ruke u ruku da bi se na kraju vratio samom pjesniku. Na svom putovanju je susreo puno različitih ljudi i djece, a svima koji su ga imali u ruci, promijenio je život. Ni sami nisu bili svjesni kako i zašto. Sve probleme koje likovi imaju su životni tako da se i odrasli i djeca mogu prepoznati u njima. Igrokaz je lako pamtljiv jer je izveden u stihovima, a u sebi krije poruku o životu, vrijednostima, moralu, ali i vraća moć u pisanu riječ.

Prema sikovnici Maje Alfirević
Dramatizacija teksta: Justina Vojaković-Fingler
Glazba: Mario Čuljak
Kostimograf: Dinka Ćorkalo
Scenograf: Pinija Duvnjak
Svjetlo: Igor Gulam
Igraju: Ivona Čuljak, Tajana Rožić, Marin Jelenčić, Sandra Karuza i Jurica Škalabrin

– Svojim malim doprinosom,nadamo se pomoći Ivani. Novac od ulaznica bit će uplaćen na IBAN kod PBZ-a, a koji je otvorila udruga “Sv.Jeronim”. – kažu organizatori.

Ulaznice se kupuju pola sata prije početka predstave po cijeni od 30kn za odrasle i 10kn za djecu.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0