Tržnica u Kaštel Sućurcu ima novi, moderniji izgled. Rekonstrukcija je započela sredinom rujna ove godine, a prilikom radova na uređenju, konzervatori su došli do jednog važnog otkrića. Pronašli su ostatke crkve svetog Luke iz 16. stoljeća, kao i apsidu koja stručnjacima dosad nije bila poznata. Arheolozi Muzeja grada Kaštela sve su izmjerili, fotografirali i zaštitili geotekstilom, nakon čega su nastavljeni radovi na površinskom uređenju tržnice.

– Postavljen je novi pod, promijenjeni su stolovi, posađena su nova stabla, stavljene su nove klupe, česma i odvodnja kako bi cijeli prostor dobio jednu pristojnu formu. Tržnica sada izgleda bolje nego što smo zamišljali, a prodavači i kupci ubuduće će boraviti u suvremenijem i urednijem prostoru – izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Novi sućurački pazar imat će desetak novih kamenih banaka od dva metra, manji dio za ribare, a veći dio za zelenu tržnicu. Radove je izvodio Vlastiti komunalni pogon te tvrtke Pasike i Jadrankamen, a projekt je težak oko 350 tisuća kuna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0