Tihomir Barić iz Građanske inicijative “Karepovac – drugo lice Splita” posljednjih je godina bio uključen u brojne prosvjede i aktivnosti građana vezano uz problematiku odlagališta otpada na Karepovcu. Kao i brojni Splićani, a osobito oni koji žive u blizini odlagališta, Barić nije krio zadovoljstvo što je dočekao početak tako dugo čekane sanacije.

– Sretan sam što je došao i taj dan da smo napokon dočekali početak sanacije Karepovca. Iako ću biti još sretniji onaj dan kad završi ta sanacija i kad napokon prestanu dolazi kamioni sa smećem na Karepovac. Bili ste svjedoci raznih prosvjeda, šetalo se po Karepovcu, bilo je “milijun” održanih sastanaka, ali evo konačno su ti naši napori urodili plodom i sretni smo što napokon počinje sanacija.

Sad nam predstoji vrijeme koje moramo izdržati. Najgore je ovo razdoblje premještanja dijela smeća, ali evo kad smo mogli izdržati pedeset i nešto godina izdržat ćemo i tih šest sedam mjeseci, a onda sve ostalo je puno lakše jer će biti puno manje neugodnih mirisa – rekao je Barić.

Karepovac bi kroz nekoliko godina trebao postati zelena površina što po Bariću ovom dijelu grada donosi nove mogućnosti:

– Mi ćemo dobiti “drugi Marjan” što se onda vrlo dobro može iskoristiti za različite rekreacijske i sportske sadržaje, da i na istoku dobijemo kvalitetnije uvjete života – bio je jasan Barić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0