KAR NAŠIH DIDOVA Ove subote na Marjanu uživajte u životinjama, a možete probati i dalmatinsku spizu

Prisjetiti se ovih starih dalmatinskih običaja možete u subotu, u 11 sati na Marjanu, kraj crkvice sv. Nikole, a uz to, dobre spize neće nedostajati


U organizaciji Prirodoslovnog muzeja i ZOO vrta Split upriličit će se “Božićna priča stare Dalmacija – kar naših didova”.


Prisjetiti se ovih starih dalmatinskih običaja možete u subotu, u 11 sati na Marjanu, kraj crkvice sv. Nikole.

– U slučaju lošeg vremena, program će se prebaciti na nedjelju. Nastupit će Marjanke sa starim božićnim pjesmama, zbor Brodosplit s više sekcija. Dolazi nam i paška sirana, gdje ćete moći degustirati poznate sireve. Također, moći će se probati eko čajevi i kolači po receptima naših starih. Neće nedostajati ni poljičkog soparnika. Program je zamišljen kao jedna duhovna manifestacija, uz životinje, kao što su konji, magarci, koza.

Sve je napravljeno tako da ljudi malo slušaju glazbu, mogu se voziti na karu, a nastupit će i Goran Mikas, kojeg ne treba posebno predstavljati. Izdvojila bi da će moći vidjeti i Betlehemsko svjetlo, kojeg će se moći preuzeti i odnijeti kućama, najavila nam je Jasna Bilač, djelatnica Zoološkog vrta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime