U srijedu navečer došlo je do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača u Splitu.

Kako nam kažu čitatelji, sukob se dogodio na Gripama, vjerojatno dok su se mađarski navijači vraćali S Bačvica prema mjestu gdje odsjedaju.

– Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin – kazala nam je Ana Čepić – glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

– Specijalci su u potpunosti okružili civile na širini ispod Moona. Sve je bilo puno interventnih policajaca. Sve je počelo vrlo bučno, čuli su se pogrdni uzvici hrvatskih navijača prema Mađarima. Oni su očito bili krenuli u svoj hostel u sklopu Koteksa, no negdje su ih sustigli naši navijači i nastala je prava “gužva”. Međutim, nije trebalo dugo da se na mjestu događaja pojave jake policijske snage koje  su brzo iskontrolirale situaciju.

Da ipak sve nije bilo ni bezazleno ni kratkotrajno, moglo se vidjeti po tome da je u nekoliko trenutaka izgledalo kao da će se morati obustaviti i promet u ovom dijelu grada. Ipak, nakon što je dio navijača priveden, situacija se počela smirivati – govori nam čitatelj koji je svjedočio navijačkom incidentu u Splitu.Ranije tijekom večeri Mađarski navijači posjetili su Rivu, ali i plažu na Bačvicama gdje su se fotografirali:

 4 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime