Kandidati liste Domovinskog pokreta X. izborne jedinice: europarlamentarka i nositeljica liste Ruža Tomašić, Robert Pauletić, Nikola Grabovac, Silvana Burilović Crnov i Jozo Ribičić (rođen u Zadvarju) te članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta posjetili su danas Zadvarje, malo mjesto u Dalmatinskoj zagori.

Mještani su ih srdačno dočekali, ispričali im svoje radosti i nade, žalosti i poteškoće. Tako je Zadvarjanin Ivan Santrić zvani Ćako kazao: „Problem se javlja kad vam netko drugi određuje sudbinu u pogrešnom putu. Kada je Alberto Fortis prolazio kroz Omiš govorio je o Zadvarju kao gradu do kojeg se dolazi prolazeći pored slamnatih kuća. Mi smo iza Drugoga svjetskog rata bili grad, a vidite sada do čega smo došli. Svi bi se trebali preispitati što smo učinili pozitivno i negativno da smo sada tu gdje jesmo. To nije samo problem Zadvarja već cijele Dalmatinske zagore. Pozivam sve državne službenike da prođu ovim dalmatinskim zaleđem, a ne da nam netko pod klimom piše zakone i govori o tome kako će koristiti vodu taj koji 2020. godine vode nema“, kazao je Zadvarjanin Ćako i pozvao sve na zajedništvo jer samo se zajedničkim snagama može oživjeti Dalmatinska zagora.

Općina Zadvarje zauzima obalno i priobalno područje srednje Dalmacije, a nalazi se između područja grada Omiša, općine Brela i općine Šestanovac na kopnu. S morske strane gleda na bračku općinu Selca. U Zadvarju živi oko 250 ljudi, a većina Zadvarjana odselila je u Zagreb, Ameriku, Australiju i dr.

Škola izgrađena početkom 20. stoljeća danas ne radi, a Pošta radi svega dva sata dnevno. Kandidati s liste Domovinskog pokreta na čelu s Ružom Tomašić obećali su mještanima Zadvarja da će se založiti za vraćanje života u Dalmatinsku zagoru.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime