Kako je predsjednica tako brzo došla iz Zagreba u Split?

Predsjednica je od Pavletićeve ulice u Zagrebu do splitske Rive došla u manje od tri i pol sata


Kolinda Grabar-Kitarović jutros je gostovala na N1 televiziji, a rano poslijepodne je već bila u Splitu.


Postavlja se pitanje kako je tako brzo doputovala. Grabar Kitarović je, naime, na N1 televiziji bila uživo, u nečemu što je trebalo biti sučeljavanje, ali je ispalo razgovor s predsjednicom jer se Milanović nije pojavio.

Taj razgovor je potrajao kraće nego što je sučeljavanje bilo predviđeno, no u svakom slučaju, predsjednica je tamo bila do oko 10 sati.

Mediji su u 13:28 objavili live video Grabar – Kitarović u Splitu, već okružene građanima i lokalnim HDZ-ovcima koje je predvodio gradonačelnik. Logično je pretpostaviti da je predsjednica došla nešto prije, iskrcala se iz automobila i susrela se s domaćinima. Splitski HDZ je čak poslao medijima obavijest da se zbog nedolaska Milanovića na sučeljavanje na N1 televiziji pomiče raspored predsjedničina posjeta Splitu za koji sat ranije, piše Index.

Od centra Zagreba do centra Splita za manje od tri i pol sata

Predsjednica je od Pavletićeve ulice u Zagrebu do splitske Rive došla u manje od tri i pol sata.

Prema aktualnim podacima Google Mapsa, osobnim automobilom bez zaustavljanja između ove dvije lokacije potrebno je 3 sata i 51 minutu. Dodajmo i to da je na dijelu autoceste zbog snažnog vjetra uvelike smanjenja brzina.

“Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina vožnje ograničena je na 60 km/h zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova”, piše HAK. Dakle, potreban je dodatni oprez na cesti na kojoj je inače maksimalno ograničene 130 kilometara na sat.

Grabar Kitarović kao predsjednica ima pratnju, ali dok još nije bila predsjednica, žestoko je prozivala Josipovića i govorila kako treba vidjeti što se sve koristi u kampanji.

“Potrebno je dati vrlo jasne podatke koliko je novca potrošeno na putovanja i koriste li se državna sredstva, zrakoplovi, helikopteri i automobili za kampanju, a činjenica je da ljudi koji rade u njegovu stožeru primaju plaću od RH za posao koji bi trebali raditi kao savjetnici”, izjavila je početkom prosinca 2014. godine Kolinda Grabar-Kitarović, tada predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Index je Grabar Kitarović, odnosno na adresu njene kampanje, mail u kojem smo ih pitali kako je točno Kolinda putovala u Split i kojom se brzinom vozilo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

6 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime