U Kopilici je ovog mjeseca predstavljen budući izgled autobusnog i željezničkog kolodvora u Splitu, koji će se izmjestiti u taj dio grada u 2019. godini.

Podsjećamo, Gradsko vijeće je na sjednici održanoj 30. studenog donijelo Zaključak o davanju suglasnosti za sklapanje i prihvaćanju teksta Ugovora o zakupu zemljišta između Grada Splita i HŽ Infrastruktura, kojim bi se kolodvor iz trajektne luke izmjestio u Kopilicu, a vlak prema luci vozio bi svakih 10 minuta, rečeno je nakon prihvaćanja Odluke.

Radi se o privremenom rješenju koju je izazvalo burne reakcije u splitskoj javnosti. Dok gradske vlasti tvrde da se radi o prvom i nužnom koraku kojemu je cilj rasterećenje prometnih gužvi u Splitu, osobito u vrijeme turističke sezone, i da je to početak revitalizacije budućeg novog gradskog središta, dio struke iskazuje zabrinutost da se u projekt kreće bez kvalitetne pripreme.

Kopilica je danas željeznička stanica “Split predgrađe” i izgleda kao da je vrijeme stalo ’60.-ih godina prošlog stoljeća. Stara infrastruktura, oronule zgrade i objekti izgledaju nedostojno drugog najvećeg hrvatskog grada.

Hoće li najavljeni privremeni privremenog kolodvora u Kopilici kao mnogo toga u Splitu postati trajan i hoće li zabačeni i zaboravljeni dio Splita zaista postati njegovo moderno i živo središte, pokazat će vrijeme.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime