KAKAV SLUČAJ: Širio laž da se ljude u Sisku prisilno cijepi, policija ga prijavila

Lažna priča o prisilnom cijepljenju


Ludbreška policija je prijavila 47-godišnjaka s područja Svetog Đurđa zbog narušavanja javnog reda i mira te širenja laži putem društvenih mreža. Muškarac je snimio video u kojem tvrdi da liječnici i Crveni križ ljude s potresom pogođenog područja prisiljavaju na cijepljenje protiv koronavirusa.


“Navedeni je tako snimljenu izjavu širio putem više društvenih mreža te time remetio mir i spokojstvo građana koji su pregledali snimku. Na jednoj od spomenutih mrežnih usluga, snimku je pregledalo preko 47.000 građana koji su povjerovali u istinitost snimke, iznoseći negativne komentare na takvo cijepljenje, dok je na drugoj društvenoj mreži snimka blokirana zbog neistinitog sadržaja”, priopćila je policija.

Lažna priča o prisilnom cijepljenju

Podravski.hr piše da se radi o poznatom podravskom robinzonu Robertu Markovčiću Moku.

Snimka koja traje malo manje od tri minute objavljena je na YouTubeu. Na njoj Markovčić priča o anonimnoj 70-godišnjoj ženi koja je nakon potresa bila smještena u neimenovanu sportsku dvoranu. Ženu su, tvrdi Markovčić, u jednom trenutku tražili da izađe ispred dvorane gdje su je dočekali liječnici i pripadnici Crvenog križa koji su joj uvjetovali da se mora cijepiti ili da napusti dvoranu. Anonimna žena je, prema Markovčićevoj priči, pristala na cijepljenje, a kasnije je saznala da su u istoj situaciji bili i druge osobe iz dvorane.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
3
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime