KAKAV ARSENAL Policija mu upala u kuću: Pronašli drogu, oružje, eksploziv, novac…

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv muškarca je podnesena kaznena prijava


Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Visok stupanj operativnosti i profesionalnosti policijskih službenika na terenu doveo je do toga da su policijski službenici temeljne policije PP Trogir u petak prikupili saznanja da muškarac u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje neutvrđenu količinu oružja i streljiva.

Obzirom na utvrđenu sumnju, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i prostorija koje koristi tijekom koje je pronađeno:

– 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakuumiranje s tragovima droge,

– 11 pušaka (3 automatske puške, jedna poluautomska puška, dvije puške sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške)

– 10 spremnika za automatske puške– 7 pištolja

– 5 komada optičkih ciljnika za puške– 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva

– 36 komada detonatorskih kapisla, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe

– 1171 komad različitog vrsta streljiva

uz više komada različitih dijelova za oružje, te uz veću količinu domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici su radom na terenu i dovršetkom kriminalističkog istraživanja, utjecali su na znatno smanjenje ilegalnog oružja, a koje oružje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela.

Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove PU.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
6
Grrr
7
Molim?
7

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime