JVP Split se pojačava s novih 30 vatrogasaca: Prednost pri zapošljavaju imat će aktivni dobrovoljni vatrogasci!

Natječaj će biti raspisan krajem ovog tjedna ili najkasnije početkom sljedećeg

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara potpisao je zaključak kojim je dao suglasnost za zapošljavanje 30 vatrogasaca. Ovo je dobrodošlo povećanje broja profesionalnih splitskih vatrogasaca uoči toplijih dana i još jedne požarne sezone.


Zapovjednik Javne vatrogasce postrojbe Split, Ivan Kovačević, kazao nam je da će nadolazeće povećanje broja zaposlenih uvelike osigurati mirniji ulazak u sezonu:

– Zapošljavamo ukupno 30 ljudi, od čega 24 vatrogasca i 6 vozača vatrogasaca. Natječaj će biti raspisan krajem ovog tjedna ili najkasnije početkom sljedećeg. Nakon natječaja slijedi pribavljanje dokumentacije, kandidati će morati proći standardizirana testiranja kako bi zadovoljili zahtjevne zadatke i iskušenja koja pred njih stavlja posao vatrogasca – otkriva nam Kovačević.

– Članak 21 Zakona o vatrogastvu predviđa i ograničenje da se zaposliti mogu isključivo osobe do 30 godina starosti, ali pod uvjetom da im je to prvo zaposlenje u vatrogastvu. Dakle, mogu se prijaviti i stariji, ako su do sada radili u vatrogastvu. Moram naglasiti da će uz poštivanja svih propisa, uključujući one o ravnopravnosti spolove, prednost pri zapošljavanju imati aktivni dobrovoljni vatrogasci – ističe Kovačević.

Novim valom zapošljavanja, u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi broj zaposlenika dosegnut će 150, što znači da će konačno biti ispunjena kvota koja proizlazi iz Procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija za Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0