Po završetku današnje sjednice Gradskog vijeća, predsjednik Vijeća Jure Šundov je zahvalio vijećnicima, a zatim im se obratio sljedećim riječima:

– Jedan od vaših kolega, neću mu reći ime, to mi nije primjereno, ne volim se baviti osobama. Napisao je kako sam ja veliki Hrvat, a da su neki drugi mali Hrvati. Ja sam visoki Hrvat, imam 193 centimetra visine i težak sam Hrvat, imam 130 kilograma, ali nikad sebe nisam smatrao ni velikim Hrvatom, ni malim. Ja sam jednak svim najvećim i najmanjim Hrvatima u Republici Hrvatskoj. Jednak sam i svima koji vole Hrvatsku, bez obzira jeu li oni Hrvati ili su neke druge nacionalnosti, nije bitno koje su boje kože ili vjeroispovijesti. Znači, to sam ja i zahvaljujem se svima vama koji ste mi dali potporu u Gradskom vijeću. Nastojati ću i dalje voditi ovu sjednicu naa način na koji najbolje znam i umijem i nadam se da vam to odgovara. Hvala još jednom. – rekao je Šundov vijećnicima.

U izjavi kako nije ni malen, ni velik Hrvat, Šundov se referirao na jučerašnju Facebook objavu vijećnika Renata Čupića u kojoj se zapitao “postoji li nekakav Hrvatomjer koji jednima dopušta sve, a drugima ništa?”.

– Kakva smo mi to država kad Maja Sever nije Hrvatica, a Jure Šundov je veliki Hrvat? Po čemu se to mjeri? Kilaži? Visini? Zgrtanju novca? Veličini prevare? Funkciji? Postoji li nekakav Hrvatomjer koji jednima dopušta sve, a drugima ništa? E moj narode … mora proći još puno vremena izgleda kako bi Hrvatska postala moderna demokratska država s uređenim sustavom, poštenim pravosuđem i moralnim civilizacijskim normama … duga cesta … – napisao je Čupić.