Joško Markić (SDP) postavio je vijećničko pitanje na 31. sjednici splitskog Gradskog vijeća.

– Gradonačelnik je krajem svibnja 2019. donio Odluku o odabiru tvrtke Građevno Zec za poslove rušenja derutnih i napuštenih objekata na trasi Put iza Nove bolnice. Vrijednost radova je skoro 1.9 milijun Kuna. Rješavanje ovog problema je bitno zbog nastavka gradnji pristupnih cesta KBC-u i olakšanja pristupa vozila Hitne medicinske pomoći splitskoj ginekologiji i onkologiji.

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 19. lipnja 2019. donesen je Zaključak kojim se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2019. odobrava rušenje tih objekata. Cijeli posao je trebao biti završen do kraja rujna 2019., ali još nije niti započeo.

Je li ovo još jedan primjer lošeg planiranja i realizacije ili ima neki drugi razlog odgode?

Pročelnik Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Jurica Vojnović je odgovorio:

– Izvođač je u sklopu ugovora morao napraviti projekt čišćenja i rušenja preostalih objekata, uklanjanje i odvoz materijale i čišćenje površine. Jedan od susjeda čiji objekt nije otkupljen predstavlja višegodišnji problem imovinsko-pravnih odnosa na toj trasi. Pročitao je javnu nabavu i općinskom sudu u Splitu podnio je zahtjev privremene mjere na nekretnini, a to znači zabrana radova. Zbog toga smo odlučili ne ulaziti u rizik. Sudski postupak još traje, bile su dvije rasprave, napravljeno je sudsko vještačenja. Ako odluka bude povoljna, krećemo s radovima potpuno spremni.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime