Povodom Međunarodnog dana tolerancije SDP-ov gradski vijećnik Joško Markić podsjetio je na potrebu stalnog ojačavanja tolerancije i razumijevanja među različitim kulturama i narodima.

– Te vrijednosti su i sama bit Povelje UN-a, kao i Deklaracije o ljudskim pravima. Stoga u današnjem okružju, gdje su razni sukobi i ekstremističko nasilje sve izraženiji, obilježavanje ovog dana dobiva na važnosti.

Split je oduvijek bio otvoren i tolerantan grad. Porast nasilja, prema onima drukčijih razmišljanja, svjetonazora, boje kože ili nacionalnosti, kojem svjedočimo posljednjih godina mora ostati na razini izoliranih incidenata koje treba snažno osuditi. Ignoriranjem ili umanjivanjem problema, to se neće postići. Samo prihvaćanjem različitosti i međusobnim uvažavanjem se može graditi bolje okružje.

Posebno je važno da djeca odrastaju u tolerantnom okružju. Prihvaćanjem onoga s čim se djelomično ili u potpunosti ne slažu, prihvatit će različitosti ovog svijeta kao njegovo bogatstvo. Samo u takvom svijetu onda do izražaja može doći i njihova vlastita kreativnost i inovativnost – poručio je Markić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime