JOŠKO MARKIĆ: “Očekujem da Split bude grad solidarnosti, vrhunskog obrazovanja i prijatelj djece!”

Kandidat za zamjenika gradonačelnice SDP/HNS koalicije Joško Markić se u ponedjeljak ujutro na Marmontovoj družio s građanima, odgovarao na njima bitna pitanja i dijelio im letke

Ponedjeljak ujutro doc. dr. sc. Joško Markić, kandidat za zamjenika gradonačelnice Splita, proveo je vrijeme u Marmontovoj ulici gdje je dijelio letke i odgovarao na pitanja građana te je potom iznio vlastitu percepciju prioriteta Grada Splita.


–Ako nakon četiri godine našeg mandata Split u Hrvatskoj bude prepoznat kao grad prijatelj djece, koji svojoj djeci pruža najbolju moguću zdravstvenu zaštitu, a pogotovo onima koji imaju poteškoće u razvoju, koji provodi programe prevencije suvremenih bolesti našeg duštva te grad koji potiče rekreacijski sport, zdrav način života i zdravu prehranu, bit ću prezadovoljan – izjavio je Markić i nadovezao se – Bit ću zadovoljan i ako Split bude prepoznat kao grad vrhunskog obrazovanja i znanosti počevši od toga da sva djeca imaju pravo na predškolski odgoj, da naše osnovne škole rade u jednoj smjeni, da se subvencionira produljeni boravak u školama i da osmišljavamo, te provodimo dodatne školske programe koji će naše mlade pripremiti na izazove budućnosti i na timski rad.

Također, cilj nam je da naše Sveučilište ima potporu Grada te da naši znanstvenici ovdje dolaze rado raditi, a ne da zaključavaju svoje laboratorije i odlaze iz Splita. Očekujem da Split bude grad solidarnosti koji skrbi o svojim socijalno ugroženim sugrađanima, koji subvencionira njihove troškove  stanovanja, koji umirovljenicima omogućava dostojanstven život, a terminalnim malignim bolesnicima dostupnu vrhunsku palijativnu skrb’. Građanke i građani imat će i sljedećih dana priliku osobno upoznati kandidate i upitati ih što žele, iznijeti vlastito mišljenje o problemima, kao i viđenje rješenja.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0