Joško Markić: Mladi nude rješenja za svoje probleme

"Mladima treba ukloniti prepreke i ograničenja koja ih sprječavaju u postizanju njihovog maksimalnog potencijala"

Joško Markić

Mladi su temelj budućnosti, opstanka i razvoja grada Splita. Njihova kreativnost, energija, ideje i želja za poboljšanjem svijeta oko sebe ključni su čimbenici održivog i inovativnog društva i gospodarstva. O tome je s članovima Foruma mladih SDP-a Split razgovarao  Joško Markić, kandidat koalicije SDP/HNS za zamjenika splitske gradonačelnice.


– Mladima treba ukloniti prepreke i ograničenja koja ih sprječavaju u postizanju njihovog maksimalnog potencijala. Potrebno je, također, stvoriti ozračje za njihovo kvalitetno i aktivno uključenje u sve vidove društvenog i gospodarskog djelovanja. – rekao je Markić.

Najbitniji problemi su u području obrazovanja, profesionalnog usavršavanja i zapošljavanja. Cjelovita kurikularna reforma je trebala ponuditi rješenja koja bi uskladila obrazovanje s potrebama tržišta rada i unaprijedila sustav obrazovanja, ali je zaustavljena i neizvjesno je kada će se nastaviti.

– Važno je tijekom obrazovanja imati što više praktične nastave koja prati tehnološki napredak. Grad bi svakako, u sklopu svojih mogućnosti, trebao značajnije poticati zapošljavanje mladih raznim olakšicama za poduzetnike. – nadodao je Tonći Kačić Bartulović, tajnik splitskog Foruma mladih SDP-a.

Problemi su i slaba informiranost o sportskim i kulturnim sadržajima grada, nedostatan broj noćnih autobusnih linija, neuređen i neiskorišten Dom mladih, premali broj događanja na otvorenom…

– Sve političke stranke bi se trebale potruditi da povećaju zastupljenost mladih u tijelima jedinica lokalne samouprave, da povećaju financijska sredstva za projekte i rad udruga mladih te povećaju potpore sportskim i kulturnim manifestacijama. Svijet ipak ostaje na nama! – zaključila je Nikolina Kozlica, tajnica Županijske organizacije Foruma mladih.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0