Josip Markotić: “Mi “svete krave” iz Gradskog vijeća možemo tamo gdje obični smrtnici, koji su nas izabrali, nemaju pristup”

Mostov gradski vijećnik Josip Markotić je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju dokumenta koji mu je stigao iz Grada

Mostov gradski vijećnik Josip Markotić je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju dokumenta koji mu je stigao iz Grada. Naime, Markotić je dobio poziv na konstituirajuću sjednicu, a uz njega i prijavnice za dozvolu kretanja vozilom u dijelovima grada koji su inače zabranjeni za automobile, te povlaštenog parkiranja na Rivi i u strogom centru grada. Malo je reći da ove mogućnosti nisu izazvale njegovo oduševljenje. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.


Stigao mi je poziv za konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Splita. Zajedno s pozivom još nekoliko dokumenata, između ostalog:

1. Mogućnost povlaštenog parkiranja vozila na Rivi i u strogom centru grada
2. Mogućnost prolaza osobnim vozilom kroz zabranjenu zonu grada

U objašnjenju stoji da mi to pravo pripada kao gradskom vijećniku. U gradu u kojem vlada prometni kaos, u kojem je lakše dobiti na lotu nego pronaći parking mjesto, mi „svete krave“ iz GV-a, ako želimo, možemo parkirati tamo gdje obični smrtnici koji su nas izabrali pristupa nemaju.

Eto kako se stvara povlaštena kasta političara. Krene se s povlaštenim parkingom, a završi direktorskim mjestom neke gradske firme. Sve po zakonu, sve po propisima…

P.S. Ovo nije kritika novom gradonačelniku koji s ovim nema ništa, naprotiv, prvi potezi poput uvođenja reda na Žnjanu su za pohvalu..


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/josip.markotic.16/posts/1249196381870458″ bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0