Jelena Hrgović o budućnosti Ljetnog kina Bačvice: “Prostor je idealan za organizaciju filmskih i kulturnih ljetnih manifestacija”

Grad je upravljanje prostorom predao Centru Zlatna vrata, koji će danas predstaviti planove za dalje

U utorak je s ljetnog kina Bačvice u Splitu uklonjen lokot i Grad je ušao u posjed prostora. U ime Grada proces preuzimanja kina vodila je zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović, koja je za Dalmacija Danas otkrila što slijedi.


– Primopredaja je izvršena i Grad je prostor dao svojoj ustanovi Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata na upravljanje u punom kapacitet. – kaže Hrgović.

Otkrila je kakvi su daljnji planovi za ovaj prostor.

– Prelaskom prostora kina Bačvice u ruke Grada ostvareni su uvjeti za organizaciju raznoraznih filmskih i kulturnih ljetnih manifestacija. Najvažnije u ovom trenutku je da će započeti Festival mediteranskog filma po kojem je Split postao prepoznatljiv i kao filmska destinacija. Nakon FMFS-a ćemo zajedno planirati korake. – kazala je i otkrila kako su već počele ubrzane pripreme prostora za održavanje festivala koji počinje u četvrtak.

Za srijedu je najavila konferenciju za medije na kojoj će ravnateljica Zlatnih vrata, Tamara Visković, predstaviti daljnje planove za ljetno kino Bačvice.

Upitali smo je što je s tužbom protiv Grada koju je najavio odvjetnik Ekrana Domagoj Mužić.


– Sasvim je sigurno da će ovo završiti u nekakvom sporu. Grad ima svoje pravne temelje i koristit će to kako bi zaštitio svoja prava. – zaključila je Hrgović.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime