Novinarima se oko 11:30 obratio Tonči Mikuličić, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Potvrdio je da su vatrogasci imali velik problem prilikom pristupa zgradi i to zbog automobila koji su bili parkirani na vatrogasnim pristupima.

– Pogledajte što se dogodilo, imamo zahtjevnu opremu koja mora doći do 15. kata, a ljudi nesavjesno parkiraju automobile. Nema sumnje da nas je ova situacija usporila – kazao je Mikuličić.

Kazao je da je na terenu bilo nekoliko vatrogasnih društava i to 26 vatrogasaca JVP Split s 8 vozila, DVD Split s 9 vatrogasaca i 4 vozila, DVD Žrnovnica i DVD Vranjic s po 3 vatrogasca i jednim vozilom.

– Statičari će morati procijeniti situaciju nakon požara. Ovo su bile su vrlo visoke temperature. Je li došlo do veće štete. Radilo se o vrlo naglom širenju požara s izuzetno visokim temperaturama. O tome koliko je bilo vruće govori podatak da su se neke lampe vatrogascima počele topiti.

Četiri vatrogasca su nam lakše ozlijeđena, većinom zbog gutanja dima. Jedan je zadržan na promatranju, nadamo se da nije ništa ozbiljnije. Ozlijeđenih civila nema – rekao je Mikuličić.

– Jedan stan je u cijelosti izgorio, radi se o stanu na 6. katu. Vatra je zahvatila balkone stanova na 7. i 8. katu.

– U stanu nismo zatekli nikoga. Ne daj Bože najgoreg scenarija – kazao je.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime