Je li ovo moguće? Vatrogascima dostavljeni paketi hrane s tri godine isteklim rokom uporabe

"Istekao rok znači da netko nije obavio svoj posao ili je spremio novac u džep, za ovo netko treba odgovarati"

Iako se ljeto postupno bliži kraju, požari diljem naše obale ne jenjavaju. Povijesna suša, rekordne vrućine i ljudski faktor uzimaju danak – u tijeku je najgora požarna sezona u Hrvatskoj u novijoj povijesti. Nekoliko katastrofalnih požara posljednja dva mjesta otkrilo je brojne manjkavosti sustava kada je u pitanju spremnost društva da pravovremeno i pravovaljano reagira na izvanredne uvjete. Osim toga, još je jednom postalo jasno da brojna naša vatrogasna društva često nemaju ni osnovne uvjete za normalan i siguran rad. Nedostatna i tehnički često upitna oprema ugrožavaju sigurnost samih vatrogasca.


Sve popularnija Facebook stranica “Vatrogasci – oni su naši heroji” u četvrtak ujutro objavila je fotografiju paketa hrane koji je dostavljen ekipi vatrogasca s jednog od brojnih dalmatinskih požarišta. Na paketu piše da ga je najbolje upotrijebiti do prosinca 2014. Nije nam poznato je li rok uporaba na namirnicama unutar paketa također bio prosinac 2014. u kom slučaju bi se radilo o velikom skandalu.

“Nije li ovo previše jadno da vatrogasci koji se po 2 dana bez hrane bore s požarom na mjestima udaljenim od civilizacije po 5 km dobiju paket hrane kojem je istekao rok trajanja 2014 godine… Mislim da ovo svijet treba vidjet kako se Hrvatskoj pomaže na uloženom trudu i riskiranju života.. ” – komentirao je administrator stranice.

U komentarima se može pročitati da u paketima ima namirnica kojima nije istekao rok, kao i onih koje se više ne bi smjele konzumirati.

Ovo su samo neki od brojnih komentara:

“SRAMOTA!!!…kad bi svaka kuca u blizini dala komadic mesa,neko povrce,snitu kruha-decki bi imali i previse!!!!…to bi bilo najmanje sto bi im mogli dati kad oni riskiraju svoje zivote daleko od svojih najmilijih!”


“SRAMOTA!!!!, pa da sam ja tamo sve vas bih zvala na cestit rucak i uzinu!!! ovo je ispod svake casti!!! Dragi Boze, raditi po nesnosnoj vrucini i izlagati svoj zivot takvoj opasnosti…sad da mogu preljetela bih do vas, i nahranila i napojila, moji hrabri heroji!”

“2014.g…jel nisu tada bile poplave? 3g čuvali pakete umjesto da su podijelili potrebitima. Ovo je sramota.. Nevjerojatno”“Ima stvari kojima je istekao rok, a ima i stvari koje jos valjaju kao konzerve na primjer”

“Da je zalosno je jebiga stvarno vam se moze dostaviti svjeza hrana a i od ovog vam nece. Bit nista mi smo u vojsci dobivali konzerve iz 47g

“Sramota je preslaba rijec za takvo što, to bi trebalo poslati nasoj vladi za gablec, užas što ti ljudi proživljavaju ovog ljeta a za sve napore prime pokvarenu hranu i hvala.”

“Vojni obrok, proizveden 2010, mogao bi se jesti i za 20 godina, ali ovo se ne smije dogoditi. Ugovor vojske s dobavljačem uključuje i periodičnu zamjenu ovih obroka, ako se ne varam. Istekao rok znači da netko nije obavio svoj posao ili je spremio novac u džep, za ovo netko treba odgovarati !”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/photos/a.471356066358034.1073741826.114615762032068/802005619959742/?type=3″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0