Udruga “Ruke ljubavi” organizira javnu tribinu pod nazivom “Cijepljenje djece – istine i zablude 2. dio”.

– S obzirom na sve manju procijepljenost djece, a uzročno tome pojavu nekih zaraznih bolesti za koje smo mislili da ih više nema, kao i zbog ogromnog interesa za prošlu tribinu, Udruga “Ruke ljubavi” ponovo organizira javnu tribinu. – kažu iz Udruge.

Cilj tribine je educirati zainteresirane o važnosti cijepljenja te svima onima koji su u nedoumici vratiti poljuljano povjerenje u cjepiva kao najbolju moguću prevenciju protiv prenosivih zaraznih bolesti.

Javna tribina će se održati 13. rujna u 18:30 u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, a na njoj će izlagati prof.dr.sc. Ivo Ivić, specijalist infektolog s Klinike za infektologiju KBC-a Split i Vesna Barišić, dr. med., specijalist epidemiologije, voditeljica Odsjeka za distribuciju cjepiva NZJZ SDŽ.

Prof.dr.sc. Ivo Ivić će održati predavanje „Zašto je dobro cijepiti se i kakve su to bolesti protiv kojih je cijepljenje preporučeno?“. Izlaganje će sadržavati kratke opise kliničke slike bolesti, komplikacije te mogućnosti liječenja onih infekcija koje se nalaze na listi obaveznih ili preporučenih cjepiva u RH. Osvrnut će se na dosadašnja iskustva s ovim bolestima u sredinama u kojima je procijepljenost slaba ili je cijepljenje obustavljeno te dati primjere iz vlastite prakse koji ilustriraju ponašanje ovih bolesti kod necijepljene djece.

Dr. Vesna Barišić govorit će o cjepivima koja se koriste za cijepljenje predškolske i školske djece u Hrvatskoj te će objasniti kako se na pogrešan način može povezati cijepljenje s neurološkim poremećajima. Kroz predavanje će istaknuti važnost povjerenja roditelja u odabranog pedijatra.