Javila nam se ogorčena čitateljica koja je zbog straha za vlastito dijete odlučila ostati anonimna s još jednom u nizu priča iz kategorije “vjerovali ili ne”.

Naime, gospođa je jučer ujutro primijetila da joj dijete otežano diše i kašlje, a kako je riječ o bebi rođenoj u 33. tjednu koja je tek prije 20 dana otpuštena s odjela neonatologije, čitateljica se bez razmišljanja odmah uputila odabranom pedijatru. Pedijatar je dijagnosticirao bronhitis i uveo terapiju antibiotikom uz napomenu da prati situaciju i po potrebi odvede dijete na hitni prijem iz razloga što je popodnevna smjena na godišnjem odmoru.

Nažalost, čitateljica se zbog stanja djeteta ipak popodne uputila na hitni prijem gdje je dežurni liječnik nakon čekanja u trajanju 2 sata s nedonoščetom zatražio hospitalizaciju bebe. Kada se dežurna sestra spustila s odjela po dijete majka je zamoljena da zbog manjka kadra otprati dijete na rendgen. Obavivši snimanje dijete je odvela sestra, a majka je upućena da na šalteru ostavi pelene, robu i vlažne maramice jer u bolnici nedostaje svega. Dobila je kontakt broj koji može zvati uvijek, a do vlastitog djeteta (nedonošče od mjesec i 3 tjedna) može doći tek kada bude imala negativan test na koronu.

Važan detalj za ovaj slučaj jest upravo činjenica da je jučer bio petak, a cijela situacija se odvijala u popodnevnim satima.

Čitateljica je otišla na higijenski, a potom i na Zarazno pokušavajući se odmah testirati uz plaćanje kako bi mogla biti uz dijete. Naravno, testirati se moguće do 15 sati, a tada je već bilo 18 sati.

Drama se nastavila i jutros kada je gospođa otišla na higijenski koji ne radi subotom. Sljedeće odredište je bilo Zarazno gdje su joj objasnili da ne testiraju ljude koji nemaju simptoma iako je gospođa objasnila da joj je dijete hospitalizirano i da joj taj test mnogo znači.

Nije dobila pozitivan odgovor sve dok nije u potpunosti izgubila strpljenje, razumljivo za majku čije je dijete starosti mjesec i 3 tjedna hospitalizirano bez njezinog prisustva.

Test je morala sama nositi na Firule na odjel mikrobiologije jer se testovi inače kolektivno nose u 19 sati po završetku smjene. Na mikrobiologiji su joj rekli da test može biti gotov sutra, a papirnati nalaz tek u ponedjeljak. Gospođa se na to slomila jer biti do te mjere nemoćan nije jednostavno. Tada joj je rečeno da će se potruditi test obraditi do danas poslijepodne.

Još je jedan detalj bitan, a to je da je gospođa poslana po uputnicu za testiranje na koronu kod svoje liječnice koja ovaj vikend nije dežurna, a kada je napokon pronašla dežurnog liječnika rečeno joj je da ne može dobiti uputnicu jer nije njihov pacijent.

Ako vam nema tko dati uputnicu i ne možete platiti testiranje vikendom što napraviti ako vam dijete završi u bolnici?

Ova majka se snašla upornošću, a što s onima koje pod stresom situacije ne ostaju toliko pribrane?Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime