Jake policijske snage osiguravaju proslavu Dana antifašističke borbe: Limena glazba zasvirala u Marmontovoj i na Rivi

Glavne ulice i trgovi u Splitu okićeni su hrvatskim zastavama, a na početku Marmontove stoji natpis "22. lipnja, Dan antifašističke borbe"

U organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te udruga antifašista i antifašističkih boraca, ZUABA, UAB i VeDRA, povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, jutros je održan prigodni program u Galeriji umjetnina.


Svečanosti u Galeriji umjetnina prethodilo je polaganje vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac u 8.30 sati ispred Spomen Kosturnice borcima NOB-e te na Groblju branitelja. U 9.30 sati položeni su vijenci kod Spomenika političkim zatvorenicima, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, a ispred Galerije umjetnina slijedio je nastup Limene glazbe Stjepan Radić iz Žrnovnice koju su potom Splićani mogli uživo slušati kroz Marmontovu i na Rivi.

 

Glavne ulice i trgovi u Splitu okićeni su hrvatskim zastavama, a na početku Marmontove stoji natpis “22. lipnja, Dan antifašističke borbe”.

Kako javljaju naši čitatelji, na različitim dijelovima grada raspoređene su jake policijske snage što znači da je procijenjeno da obilježavanje Dana antifašističke borbe sa sobom nosi određeni sigurnosni rizik.


U večernjem dijelu programa, u 19 sati predviđen je promenadni koncert orkestra Hrvatske ratne mornarice, od Trga Gaje Bulata, preko Marmontove ulice do Rive, a u 20 sati, također na splitskoj Rivi, održat će se nastup Splitske limene glazbe.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
03 KOMENTARI

  1. DANAŠNJA NAŠA DALMACIJA ,PRILIČNO OSIROMAŠENA , PROMAŠENA ,UNUTRA ZAVAĐENA,KAO DA NE ZNA PUTA ,A PRIJE 75 GODINE BIJAŠE TA NAŠA DALMACIJA JEDINSTAVENIJAI PRAVEDNIJA U NAMJERI , VIŠE NEGO IKADA PRIJE, JER SU SE NJENI GRAĐANI UJEDINILI PRED VELIKIM I NEPODNOŠLJIVIM ZLOM,POŠAŠĆU KOJA JU JE ZADESILA ,OD ONE KRVOLOČNE KATOLIČKE ,KRŠĆANSKE ,POŠASTI KOJA JE ZJAPILA AMBICIJOM VLADANJA I ZGRTANJA OVOZEMALJSKOG BLAGA. UNIFORMIRANO ŽIVLJENJE POD KRIŽAEM I PATRICAMA OKO VRTA ,PONIŽEN ,SPREMAN BITI SAMO ŽIVO BIĆE KOJE NE TREBA MISLITI OSIM VJERTOVATI I SLUŠATI. A UPRAVO ONO BIJAŠE NOVO VRIJEME U KOJEM JE DALMACIJA ZAVRŠILA JEDNU ODISEJU , SVA ANGAŽIRANA U NARODNOM,ANTIFAŠISTIČKOM POKRETU , UJEDINJENA U BRIZI ZA SVOJ OPSTANAK I PERSPEKTIVU ŽIVLJENJA ,PA JE SVAKI DALAMATINAC, KOJI JE OSJETIO BRIGU ZA JEDINSTVOM ZA PERSPEKTIVOM NOVOG ŽIVOTA ,POSTAO BORAC NARODNE REVOLUCIJE ,JER DIJALEKTIČKO POIMANJE PERSPEKTIVE ŽIVLJENJA JE TRAŽILO OD SVAKOG DALMATINCA JEDINSTVO I BRIGU KAKO POSLIJE ONE KATOLIČKE ,NACISTIČKE POŠASTI KOJOM JE UPRAVLJALA KATOLIČKA CRKVA,ODNOSNO KRVOLOČNO,POHLEPNO, ZGRTAČKO KRŠĆANSTVO,O KOME NAJAUTENTIČNIJE JE GOVORIO,PRIJE 5-6 GODINA NJEN PRVI ČOVJEK ,VLADAJUĆEG PONTIFIKATA,PAPA U OSTAVCI ,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI, KAKO JE TO KRŠĆANSTVO SKORO SVE DO JUČE ,KROZ SVOJU POVIJEST,BILO I IMALO AMBICIJU BOGAČAENJA I APSOLUTNOG VLADANJA LJUDIMA I STAVRIMA I KOJOJ JE DALAMACIJA ,JEDINSTVENA KAO I UVIJEK ,SE SUPRPOSTAVILA PUŠKOM I UMOM DA SAMO ČOVJEK ONAJ HEGELOVSKI ,KOJI ZNA MISLITI ,ZNA I MOŽE POB IJEDITI SVE NEVOLJE KOJE VRIJEME NALAŽE.
    PA BRIGU ZA PERSPEKTIVU O ONOM ŠTO JOJ OSTADE NAKON REVOLUCIJE I SVH NEVOLJA KOJE SU JE PRATILE U TOKU 75 GODIŠNJEG NJENOG RAZVOJA I SVIH NOVIH POKUŠAJA KOJIM JE ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO PONOVNO NASRNULO NA NJENU DUHOVNU I MATERIJAKNU SAMOSTALNOST ,DANAS SE DALMATICI OSJEČAJU OBAVEZNIM DA SE PRESTROJE I USTROJE U JEDINSTAVEN ČETVERORED, RADI SJEČANJA NA TA BURNA VREMENA ,KADA JE DALMACIJA ,JEDINSTVENA USTALA PROTIV AGRESIVNOG , KRIŽARSKOG POHLEPNOG, OSVAJAČKOG ,ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA .TREBA REČI KAKO JE
    TO ZLOČINAČKO KRŠČANSTVO OPISAO I PRAVU ISTINU O NJEMU REKAO NEJGOV PRVI ČOVJEKL , PAPA U OSTAVCI ,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI, DA JE TO KRŠĆANSTVO OSTALO I DALJE ONO ŠTO JE BILO ,OSTARIJELO I ZASTARIJELO ,KOGA JE VRIJEME DAVNO PREŠLO U KOJEM ONO VIŠE NEMA MJESTA , A HTJELO BI BITI , VRIJEME KRIŽARSKO ,OKRUITNO ,POHLEPNO,VLADAJUĆE ,NEŠTO ŠTO NI STOKA SITNOG ZUBA NE BI INSTIKTIVNO ZA SVOJU OPSTOJNOST IZABRALA,JER JE LJUDSKA SVIJEST TOLIKO NAPREDOVALA DA JE TO OKRUTNO,POHLEPNO,VLADAJUĆE KRŠĆANSTVO ,SVOJIM BARBARLUČKIM PONAŠANJEM JOŠ I DANAS AGRESIVNO ,ZLOČINAČKO ,POHLEPNO, S’ AMBICIJOM VLADANJA ,PODJELOM DRUŠTVENE ZAJEDNICE NA KLASNU , NACIONALNU ,VJERSKU I RASNU STRUKTURU GRAĐANSKOG ŽIVLJENJA.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime