JAČANJE SURADNJE Krstulović Opara primio talijanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj

Tijekom srdačnog i prijateljskog razgovora splitski gradonačelnik i talijanski veleposlanik su razgovarali o nizu pitanja vezanih za jačanje suradnje na konkretnim projektima

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je danas veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj, nj. e. Adriana Chiodi Cianfaranija, u čijoj je pratnji bila počasna vicekonzulica Italije u Splitu Maja Medić.


Tijekom srdačnog i prijateljskog razgovora splitski gradonačelnik i talijanski veleposlanik su razgovarali o nizu pitanja vezanih za jačanje suradnje na konkretnim projektima. Tako je bilo riječi o sudjelovanju Splita na Pomorskom festivalu u Messini na Siciliji , gdje će se od 4. do 8. listopada obilježavati bitka kod Lepanta (07.10.1571. g.) – jedne od najznačajnijih pomorskih bitaka u povijesti. Razgovaralo se i o suradnji u okviru europskog Akcijskog plana 2020  IONAS u sklopu Foruma jadransko-jonskih gradova, a vezano za velike kulturne projekte. U tom kontekstu su se dogovorili da će još snažnije raditi na promociji talijanske kulture u Splitu.

Bilo je riječi i o suradnji Splita s Anconom i Pescarom, a splitski gradonačelnik je predložio i snažnije povezivanje na polju kreativnih industrija. U tom smislu je pozvao da se Italija, odnosno njeni stručnjaci uključe u rad IT SHIFT konferencije koja se već godinama održava u Splitu i koja je značajan prostor za širenje poslovne suradnje na polju najsuvremenijih tehnologija.

Razgovaralo se i o stanju u oblasti turizma, s obzirom na veliki broj talijanskih turista koji dolaze u Split. S tim u vezi je vicekonzulica Medić kazala da talijanski gosti nemaju nikakvih problema i da je suradnja s hrvatskom policijom vrlo dobra.

Talijanski veleposlanik je izrazio žaljenje jer je dolazak školskog broda talijanske ratne mornarice „Palinuro“ u Split odgođen za drugu priliku, na što je gradonačelnik Krstulović Opara kazao da bi bilo lijepo kada bi se taj dolazak podudario s 18. rujna ove godine – Danom Hrvatske ratne mornarice.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0