Novi predsjednik Gradskog kotarskog vijeća Mertojak, pomalo iznenađujuće, u nedjelju je postao Damir Bilandžić iz redova HDZ-a.

Do sada su se na vlasti u ovom splitskom kotaru izmjenjivali SDP i stranka Pametno. Između njih je postojao koalicijski dogovor da svake godine dođe do promjene vlasti. U toj, sada već raspadnutoj koaliciji bili su SDP s dva, Pametno s jednim i NL Tonija Rajčića s jednim kotarskim vijećnikom.

Jedno vrijeme je bio predsjednik Marin Jukić iz stranke Pametno te je nakon njega čelnu poziciju vijeća trebao preuzeti SDP-ovac Josip Perić.

Josip Perić

Do toga ipak nije došlo jer je dosadašnji nezavisni vijećnik Toni Rajčić, koji je u međuvremenu prešao u stranku HNS, uskratio dati podršku svom do sada koalicijskom partneru Josipu Periću te je dao glas HDZ-ovom Damiru Bilandžiću, potvrdio nam je tu informaciju predsjednik ogranka HDZ-a Mertojak Dražen Nikolić.

– HDZ je dobio na izborima prije dvije godine 42 posto glasova birača i mislim da je ovo bila volja građana i volja naroda Mertojaka – zadovoljno nam je kazao Nikolić.

Damir Bilandžić jedan je od utemeljitelja i prvih lidera HDZ-ovog ogranka Mertojak i u gradu Splitu je poznat kao često nagrađivani humanitarac i darivatelj krvi.

– Idemo dalje, za naš kvart, naš Split i domovinu Hrvatsku – zaključili su novi članovi HDZ-a nakon preuzimanja vlasti u svome kvartu.

Damir Bilandžić i Andro Krstulović Opara

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime