Bliži se kraj kolovoza koji je u uobičajenoj situaciji među dva turistički najposjećenija mjeseca na Jadranu. Ove godine kolovoz je donio oporavak turističkog prometa, no zbivanja u posljednjoj dekadi, odnosno odluke pojedinih EU zemalja da Hrvatsku ili pojedine regije stave na crvenu listu, uvjetovale su odlazak dijela gostiju.

Iako će se kompletno stanje znati kada mjesec završi, u TZ Grada Splita doznali smo konkretne brojke, od kojih su neke iznenađujuće.

Prvih 25 dana na oko pola lanjskog prometa

Tako je u Splitu od početka kolovoza do danas ostvareno 62.514 dolazaka što je 40% od ostvarenih dolazaka u istom razdoblju prošle godine. Također je ostvareno 279.460 noćenja što je 51% od ostvarenih noćenja u istom razdoblju prošle godine.

U dosadašnjem tijeku kolovoza najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske te domaći turisti.

Vikend na 70 posto lanjskih brojki

Zanimljivo, iako se stavljanje na crvenu listu pojedinih zemalja dogodilo prošli tjedan, iza nas je jedan uspješan turistički vikend, točnije najuspješniji ovog kolovoza. Naime, u dane proteklog vikenda ostvareno je 26.130 noćenja što je 71% prošlogodišnjih noćenja u odnosu na isti vikend lani, a trenutno u Splitu boravi 6.561 turista od kojih su najbrojniji turisti iz Poljske, Njemačke, UK, Francuske i domaći turisti.

Naravno, za pravo stanje stvari trebat će pričekati desetak dana od kada su počela stavljanja na crvenu listu…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime