Izložba Poljičkih vila u Splitu

U organizaciji udruge Eko-Etno Gornja Poljica održana je izložba fotografija te predavanje na temu legendi i pučkih vjerovanja drevne Poljičke knežije

U subotu je u organizaciji udruge Eko-Etno Gornja Poljica održana izložba fotografija te predavanje na temu legendi i pučkih vjerovanja drevne Poljičke knežije. Događaju je prisustvovalo oko 40 uzvanika koji su imali priliku saznati malo opširnije o vilama i legendama Poljica kroz izlaganje i predavanje apsolventice etnologije Zorice Banović koja je svojim izlaganjem prisutnima otvorila vrata jednog nepoznatog svijeta. Prisutnima se obratio i tajnik udrge gosp.Nikša Tomić te ih upoznao s ovom zanimljivom udrugom i njenim djelovanjem.


U ime udruge usljedila je i zahvala sponzorima: Opg Tomislav Karaman iz Srijana, Foto-studio V, obiteljima Moro i Mišerda, HPD Mosor-Split, Mateu Tomislavu Klariću, Portalu Dalmacija Danas i gosp. Radi Popadiću, Radio Splitu i gosp. Denisu Šabiću, te Slobodnoj Dalmaciji na medijskoj potpori i najavama, osoblju kavane-galerije HOK, te svim prisutnima.

Događaju su prisustvovale i poljičke vile Matea Mišerda, Marina Kuzmanić, Petra Moro, Antonia Duvančić, te nove članice ovog vilinskog kola Ema Muše i Ivana Periš.
Nakon predavanja gosti su mogli degustirati i tradicionalne specijalitete Poljičke knežije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0