Dio krova i postrojenja servisa Volkswagen vozila u kompleksu Autohrvatske kod Gradskog groblja Zadar izgorjeli su večeras u požaru koji je buknuo oko 19 sati. Sreća u nesreći je bila da je dojava o požaru došla u vrijeme primopredaje smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, pa se na teren istog trena uputilo 10 vozila s 20 vatrogasaca. Iako je Božić, među prvima je na teren stigao i zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, koji nas je izvijestio o lokalizaciji požara, javlja 057info.

 

– Plamen je, kako se kaže, gorio do neba. Požar smo za dvadesetak minuta stavili pod kontrolu, mogu samo čestitati svojim vatrogascima koji su vrhunski odradili posao. Na prvi pogled vidi se da je nastalo dosta štete, izgorjelo je 10 do 15 posto krovišta i inventar mehaničarske radionice. Unutra je bilo i jedno vozilo koje smo uspjeli spasiti da ga požar ne zahvati – rekao je večeras Šoša.

 

Po dolasku na požarište novinari portala 057info zatekli su vatrogasce sa zaštitnim maskama i vozilo zdravstvenih radnika, kao i oštar miris paljevine koji nije karakterističan za prirodne materijale. Iako će uzrok utvrditi inspektor zaštite od požara, činjenica da je gorio krov navodi na zaključak kako se radi o vanjskom uzroku, a s obzirom na blagdane vrlo vjerojatno o padu signalne rakete. U takvim slučajevima tinjajuća raketa zna zahvatiti sendvič limove, koji se tope i mogu izazvati požar u unutrašnjosti, javlja 057info.

Uvijek postoji mogućnost da je nešto tinjalo i iznutra, pa će tek očevid pokazati točne okolnosti.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0