Tijekom subote održani su unutarstranački izbori u splitskom ogranku SDP-a. Iza splitskog SDP-a su godine podjela i međusobnih optuživanja, a subotnji izbori su organizirani nakon što je po drugi put u godinu dana vrh stranke raspustio predsjedništvo organizacije. Svi su kandidati zadnjih tjedana obećali konsolidaciju splitskog ogranka stranke, njeno ujedinjenje i jačanje političkog utjecaja u Splitu.

Očekivano, uvjerljivo najviše glasova je dobio Goran Kotur. Za njega je glasovalo 190 članova organizacije i nedostajalo mu je samo osam glasova da se pitanje pobjednika riješi u prvom krugu. Ovako će se u drugom krugu za sedam dana morati sučeliti s drugoplasiranim odvjetnikom Ivanom Čizmićem. Od SDP-ovaca doznajemo da je upravo Čizmić favorit vrha državnog SDP-a i miljenik predsjednika stranke, Davora Bernardića.

Iz utrke za predsjednika splitskog SDP-a tako je danas ispalo dvoje kandidata: Stiven Vladislavić, koji je osvojio 63 glasa, te dosadašnji predsjednik Parkova i nasada, Zoran Barac koji je dobio 45 glasova.

Kotur: Očekujem pobjedu

Goran Koturu kaže da očekuje pobjedu u drugom krugu:

– Zadovoljan sam da je veliki broj SDP-ovki i SDP-ovaca izašao na izbore. To pokazuje da socijaldemokracija u Splitu ima dobru budućnost, i da se vraćamo u vrh splitske političke scene. Očekujem pobjedu u drugom krugu, prije svega pobjedu splitskog SDP-a. Vjerujem da će većina članova izabrati novi početak i da ćemo ostvariti jedinstvo kroz zajednički rad – kazao je Kotur za Dalmacija Danas.

Čizmić: Vridi se borit!

Njegov suparnik, Ivan Čizmić, vjeruje da ima izgleda postati predsjednik splitskog SDP-a, bez obzira na veliku razliku od čak stotinjak glasova u prvom krugu:– Zahvaljujem svim članovima stranke koji su danas izašli na izbore i glasali na našim unutarstranačkim izborima. Želim čestitati svim protukandidatima i ujedno pozvati sve članove splitskog SDP-a da iduću subotu ponovno dođu glasati u drugom krugu izbora za predsjednika naše organizacije i to u što većem broju. Očekujem da će mi za sedam dana članstvo pružiti priliku da vodim stranku za dobrobit splitskog SDP-a kako bi konsolidirali redove i svi zajedno počeli izgradnju jakog i ponovno pobjedničkog SDP-a. Smatram kako to mogu provesti u djelo svojom politikom okupljanja i uključivosti, politikom poštenja, pravednosti i predanosti, jer moramo vratiti ugled naše stranke u Splitu i povjerenje naših sugrađana. Napominjem da sam se kandidirao samo za predsjednika organizacije i za nijedno drugo stranačko tijelo. Zadovoljan sam što sam se izborio da uđem u drugi krug. Karte se miješaju ponovno jer su danas otpala dva vrlo vrijedna kandidata za predsjednika kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem na iznimno fer ponašanju u prvom krugu izbora.

Naravno da ću u ovih sedam dana sve učiniti da obrazložim našem članstvu i svim članovima stranke svoj program ponovnog stavljanja SDP-a Split na čvrste političke noge u njegovoj najboljoj tradiciji kada je pobjeđivao u Splitu.

Zato pozivam sve članove splitskog SDP-a koji nisu u prvom krugu izašli na izbore da izađu na izbore za sedam dana kada se određuje budućnost splitskog SDP-a na koju samo oni mogu utjecati! Jer, vridi se borit! – komentirao je Čizmić za naš portal.

Tko će voditi splitski SDP, doznat ćemo za sedam dana.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0