Požar kod Vodica lokaliziran: Izgorilo sedam hektara trave, makije i niskog raslinja

Tri Airtractora AT-802 angažirana su na požarištu Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji

15:30 POžar je lokaliziran. U gašenju je sudjelovalo 24 vatrogasca s deset vozila, a opožareno je oko sedam hektara trave, makije i niskog raslinja.


Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u ponedjeljak, 31. srpnja 2017., s tri Airtractora AT-802 angažirana su na požarištu Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, piše Index.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 136 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 45 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1100 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 800 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika te 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0