“Izađimo na ulicu, pokažimo im ku*****” PREMIJERA Bađun i Grše izbacili spot za pjesmu “Resistencia”, prvi komentari izvrsni

Pjesma je antisistemska, antipolitička. Postoje stihovi o Marjanu, Balkanu, svemu. Veselim se ovom projektu tim više jer je Grše sjajan umjetnik, jako je talentiran i ako mu pomognem u karijeri bit će mi vrlo drago - kazao nam je Bađun

Grše je s poznatim omiškim putopiscem i avanturistom Vedranom Bađunom nedavno snimio pjesmu i spot. Pjesma se zove Resistencia, a od večeras se premijerno može pogledati na YouTubeu. Spot je snimljen u splitskoj Radunici, a u kadrovima ne nedostaje istetoviranih i nabildanih likova koji su sistemu rekli – ne može! Redatelj i montažer spota je Ivan Perić, iza kamere su stali Ivan Perić i Josip Rogošić. Sjajne fotografije je napravio Matija Prajo.


Grgo Šipek aka Grše je mladi reper iz Trilja koji živi i radi u Splitu. Uskoro izlazi njegov debitantski album “Tirulium“.

Vedran Bađun je za Dalmacija Danas pojasnio kako je u samo dva tjedna došlo do realizacije ove vrlo zanimljive glazbene suradnje.

– Prije dva tjedna sam se probudio pun energije i rekao sam da želim snimiti rap stvar. Slušam rap 30 godina, ali nikada nisam ništa snimio. Nije me zanimao moderni rap, nego rap moje mladosti. Javio sam se velikom virtuozu, Toniju Bliznacu iz Omiša da napravi glazbu. Nije mogao zbog tehničkih razloga i onda sam krenuo potražiti repera iz Dalmacije, te sam stavio status na Facebook. Javilo mi se masu ekipe, njih čak 500-tinjak. Slušao sam i gledao što mi se najviše sviđa i tada mi se javio Grše. Par dana prije tog statusa me vidio na ulici i želio se slikati sa mnom. Mlad je i perspektivan i kada sam ga čuo, rasturio je. Našli smo se i dan poslije toga otišli smo u studio i svatko je napravio svoj tekst. Glazbu je napravio Gršin prijatelj iz Slavonije, Filip Klasan.

Što se tiče spota napravio sam istu stvar, stavio status na Facebook da tražim statiste, volontere itd. Javili su mi se ljudi koji su završili akademiju, vrhunski fotografi, brojni statisti. Perić koji je trebao biti snimatelj postao je redatelj. S njim je došao Rogošić iz Omiša da da ruke jer ima opremu. Njih dvojica napravila su sjajan posao. Ispoštovali su moje ideje uz njihove sugestije. Otišli smo na dodatnu lokaciju i u napuštenoj tvornici Jugovinila snimili završne kadrove.

Pjesma je antisistemska, antipolitička. Postoje stihovi o Marjanu, Balkanu, svemu. Veselim se ovom projektu tim više jer je Grše sjajan umjetnik, jako je talentiran i ako mu pomognem u karijeri bit će mi vrlo drago – kazao nam je Bađun dodavši:

– Hvala ekipi statista: Stipe Mršić, Miro Todorović Toza, Robert Tot, Luka Šipek, Ivan Klarić, Daniel Prcela, Zvone Matković, Pero Mikas i drugi čija imena nemamo. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i stvarnim imenima je slučajna.I Grše je kratko komentirao pjesmu:

– Izmiješan je moj “agresivniji” i Bađunov lagani stil, pjesma je harmonična, brzo ulazi u uho – kaže talentirani reper kojemu je želja pokrenuti vlastitu izdavačku kuću da mladim izvođačima osigura uvjete koje inače nemaju mladi glazbenici u Hrvatskoj.

U samo nekoliko sati od premijere spot i pjesma su “zaradili” na desetke izvrsnih komentara…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime