Izabrana nova vodstva triju strukovnih tijela HGK u Splitu

Pri HGK – Županijskoj komori Split su aktivna ukupno 33 strukovna tijela, a vrijednost njihova rada posebno je došla do izražaja tijekom posljednjih mjeseci i pandemije koronavirusa

Na izbornim sjednicama triju strukovnih tijela HGK – Županijske komore Split izabrani su novi čelni ljudi za naredno četverogodišnje mandatno razdoblje.


Za predsjednika Strukovne grupacije industrije plastike i gume izabran je Josip Suzan iz solinskog AD Plastika d.d., a za zamjenika predsjednika Vladimir Lukić iz tvrtke Gumis d.o.o., Split.

Novi predsjednik Strukovne grupacije tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije je Josip Aračić, direktor omiškog Galeba d.d., a njegovi su zamjenici Simona Fabijanović iz supetarske tvrtke DADA & ROCCO d.o.o., Ivana Čatipović iz sinjskog Smida d.o.o. i Daniela Antunović iz Ustanove DES.

Važnost domaće proizvodnje dodatno je osvijestila koronakriza, u kojoj su upravo proizvodne tvrtke promptno reagirale i prilagodile poslovanje te primjerice organizirale proizvodnju pamučnih zaštitnih maski i prozirnih vizira za smanjenje širenja zaraze.

Stoga je od izuzetne važnosti očuvati i snažnije poticati domaću proizvodnju te je u planovima obiju grupacija za naredno razdoblje naglasak stavljen na nastavak suradnje poduzetnika, Komore, lokalne i područne samouprave te akademske zajednice u svrhu razvitka ovih proizvodnih županijskih sektora.

Izbornu sjednicu održala je također i Strukovna grupa arhitekata HGK – Županijske komore Split. Nazočni su jednoglasno za njenog predsjednika reizabrali Damira Raku iz tvrtke Porticus d.o.o, a za zamjenike predsjednika Ivu Vojnovića iz Ureda Vojnović d.o.o. i Anu Doru Bego Lovrinčević iz tvrtke Ariozo d.o.o. Ujedno su se usuglasili da će delegirati Damira Raku za zamjenika predsjednika nacionalnog Udruženja arhitekata HGK, a Ivu Vojnovića i Anu Doru Bego Lovrinčević za članove Vijeća Udruženja.Pri HGK – Županijskoj komori Split su aktivna ukupno 33 strukovna tijela, a vrijednost njihova rada posebno je došla do izražaja tijekom posljednjih mjeseci i pandemije koronavirusa, kada su upravo putem ovih tijela i Komore tvrtke komunicirale novonastale probleme u poslovanju ali i prijedloge za potrebnu pomoć, od kojih su mnogi bili uvaženi i obuhvaćeni mjerama pomoći gospodarstvu.

I na nedavnom sastanku predstavnika svih strukovnih tijela ŽK Split, održanom u splitskoj Komori s ciljem sagledavanja aktualnog stanja županijskog gospodarstva upravo s gledišta različitih djelatnosti, izneseni su njihovi specifični problemi te brojni prijedlozi za ublažavanje pada gospodarske aktivnosti i ponovno pokretanje gospodarstva.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime