Iza stečajne upraviteljice Radojke Danek i supruga Marija ostalo je četvero djece

Riječ je o diplomiranoj ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u "Šibenki", hotelskoj kući "Primošten" i Nautičkom centru Prgin


Među žrtvama u Šibeniku je i Radojka Danek, stečajna upraviteljica “Matkola”. Radojka (61) i njezin suprug Mario (61) ostavljaju iza sebe čak četvero djece. Riječ je o diplomiranoj ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u “Šibenki”, hotelskoj kući “Primošten” i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pozornost kao stečajna upraviteljica u brojnim tvrtkama, od male Poljoprivredne zadruge u Žirju do nekad poznate zadarske turističke agencije “Vigens”. Tako je dospjela i do stečajne upraviteljice i, za nju kobnog, “Matkola”. Bila je i gradska vijećnica HDZ-a, piše Zadarski.hr.


– Pamtim je kao ugodnu, korektnu osobu, finog ponašanja ili, što bismo mi Dalmatinci kazali, dobru kao kruh. Bila je uvijek srdačna i konstruktivna na sjednicama Gradskog vijeća. Nikad nije posezala za političkim pritiscima. Bila je, po mome skromnom mišljenju, dobra ekonomistica, ali nikad nije nametala znanje iz svoje struke. Naprotiv, strpljivo je obrazlagala onima koji na nekom sastanku ili u raspravi nisu bili “na svom terenu” – konsterniran je predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća i bivši ravnatelj Šibenskoga narodnog kazališta Dragan Zlatović.

Zanimljiva je i izjava Željka Kolopera Keke, priznatoga kazališnog djelatnika, o pokojnom Mariju.

– Uz nesretnog ubojicu Branka veže me samo prezime, a s obitelji Danek imao sam i obiteljske i prijateljske veze. S Marijom sam zajedno pohađao srednju školu. Bio je to miran momak, a tako se nastavio ponašati i u braku, koji je bio skladan. Radojka i Mario silno su bili vezani uz crkvu – otkrio nam je Keke.

Riječi Željka Kolopera samo je upotpunio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

– Iznenadio sam se kad sam sa suprugom imao predbračni tečaj u crkvi na Baldekinu te otkrio da je za nas u tom smislu zadužena naša gradska vijećnica Rada i njezin suprug Mario. Oni su, očito, smisao života našli u crkvi i brojnoj obitelji – dodao je Rakić.Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
13
Hagić
7
Hmmm
17
Plač
129
Grrr
21
Molim?
161 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime