IZ STOŽERA STRANKE SDP Srđan Gjurković : “I kad pobjeđuješ i kad gubiš, moraš ostati dostojanstven”

U prostorijama splitskog SDP-a na Bačvicama skupilo se oko dvadesetak članova i simpatizera

U prostorijama splitskog SDP-a na Bačvicama skupilo se oko dvadesetak članova stranke i simpatizera u iščekivanju rezultata lokalnih izbora.


Porazgovarali smo s Joškom Markićem, kandidatom za zamjenika gradonačelnice SDP/HNS Aide Batarelo:

– Nadam se da će izlaznost biti veća od očekivane. Svi moramo preuzeti odgovornost za to u kakvom gradu i županiji živimo. Nadam se da će birači pokloniti svoje povjerenje našoj listi i kandidatkinji za gradonačelnicu Aidi Batarelo. – rekao je Markić.
Malo prije 19 je stigao i Srđan Gjurković kandidat za zamjenika gradonačelnice SDP/HNS Aide Batarelo.

– I kad pobjeđuješ i kad gubiš, moraš ostati dostojanstven. I uz ljude s kojima si dugo surađivao, kao što ću ja uz Aidu Batarelo. – rekao je.

19: 45 U prostorije SDP Split stigla je i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, Aida Batarelo. Kaže da su rezultati više manje očekivani, ali nada se da će ipak bit za nekoliko postotaka viši prije kraja prebrojavanja. Komentirala je i rezultate izlaznih anketa za HDZ.

– HDZ je na razini cijele države doživio potop. – komentirala je Batarelo.


Zahvalila je biračima koji su izabrali glasati za SDP i koalicijsku listu SDP/HNS. A komentirala je i izbore za Županiju.

– U Županiji je bilo dosta promjena. Očekujem da ćemo ove godine doživjeti bolje rezultate nego je to bilo prethodnih godina. – rekla je Batarelo.19:35 Stigli su rezultati izlaznih anketa za Gradsko vijeće. Zasad SDP Split sa 12,17 posto dobija 5 zastupnika u Vijeću.

19:00 – Upravo su pročitani prvi rezultati izlaznih anketa agencije Ipsos Puls. Aida Batarelo je dobila 8,79 posto što je smješta na četvrto mjesto, iza Željka Keruma, Andre Krstulovića Opare i Marijane Puljak. Mogućnost odstupanja je oko 1,8 posto, ali zasad se čini da nijedan kandidat neće odnijeti pobjedu u prvom krugu.

– Izlazne ankete su u skladu s ovim anketama koje smo dosad imali. Nadam se da će naša lista dobiti veći postotak od ovog. Ono što j iznimno bittno je zahvaiti svim našim sugrađanima što su izašli na izbore i iskoristili svoje demokratsko pravo, dali svoj gla nama i pokonili nam povjerenje. Zadovoljan sam, vodili smo ovu kampanju dobro, uspjeli smo iskomunicirati neke svoje planove i ideje. – rekao je Joško Markić.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0