Iz Grada Splita reagirali su na članak objavljen na našem portalu 1. listopada pod naslovom “BRAČKA ULICA KONTRA SPLIĆANA Smrtonosni odron prijeti pješacima, mahom djeci i učenicima”.

BRAČKA ULICA KONTRA SPLIĆANA Smrtonosni odron prijeti pješacima, mahom djeci i učenicima

Reagiranje Grada prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na tekst pod naslovom „Bračka ulica kontra Splićana: Smrtonosni odron prijeti pješacima, mahom djeci i učenicima“ objavljen 1. listopada 2020. na portalu Dalmacija danas, u kojem se gradske službe se prozivaju za “nemar“  priča oko uređenja autobusne postaje i pločnika koji vodi do nje dobila je svoj sudski epilog. Radovi na dovršetku izgradnje Bračke ulice zaustavljeni su zbog traženja stanara okolnih parcela da Općinski sud u Splitu izda Privremenu mjeru zabrane radova na gradskom zemljištu koje oni koriste kao improvizirani put.

Naime, stanari koji koriste dio javne gradske površine kao improvizirani put do svojih parcela, ne samo što nisu udovoljili višekratnim pismenim i usmenim zahtjevima gradskih službi koje su im nudile izgradnju zamjenskog prilaza, nego su pred Općinskim sudom u Splitu pokrenuli postupak radi određivanja Privremene mjere zabrane izvođenja radova te za uklanjanjem mehanizacije i građevinskog materijala koji se nalazi na tom dijelu nekretnine.

Opunomoćenica Grada Splita iz Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima na ročištu koje je sazvano za danas, 5. listopada 2020. na Općinskom sudu iznijet će okolnosti i tijek pregovora sa suvlasnicima parcela koji koriste improvizirani put, a koji su ujedno podnositelji prijedloga za određivanje Privremene mjere zabrane.

Naime, nakon što je krajem siječnja 2019. tvrtka Cestar je uvedena u posao izgradnje prometnica 1 i 4  Ulice hrvatskih redarstvenika koje od Puta Žnjana vode do zapada, vlasnicima parcela koji su koristili dio javne gradske površine kao improvizirani put upućen je prvi dopis u kojem ih se upozorava da je improvizirani put kojega koriste u obuhvatu radova i ponuđena im je izgradnja zamjenskog prilaza nedaleko od puta kojega su koristili. Vlasnici su taj prijedlog odbili. Novi dopis o početku radova na sanaciji improviziranog puta i dovršetku prometnice upućen im je početkom rujna prošle godine, nakon čega je postignut usmeni dogovor s nekolicinom stanara i počele pripremne radnje,  ali radovi su zaustavljeni zbog protivljenja vlasnika okolnih parcela, njihovih prijava pučkom pravobranitelju i građevinskoj inspekciji.

Izdavanjem naloga gradskih službi za postavljenje montažnih betonskih ograda na dijelu nogostupa i nelegalnog puta privatnim objektima, tvrtka Cestar je u dva navrata 14. i 23. srpnja ove godine pokušala izvesti radove, ali su bili zaustavljeni od strane stanara s južne strane Bračke ulice. Zato je Grad Split u rujnu poslao zahtjev za asistenciju PU Splitsko-dalmatinskoj koja će se angažirati nakon što Gradska uprava od nadležnog Općinskog suda dobije Privremenu mjeru zabrane ometanja posjeda.

Daljnji postupci i nastavak radova na dovršetku Bračke ulice ovisit će o ishodu današnjeg ročišta na Općinskom sudu u Splitu” – stoji u odgovoru Grada Splita na naš članak.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime