– Reakcija Željka Keruma i HGS-a na Gradskom vijeću, a povodom dodjele nagrade “Zlatni kurac” je samo paravan za neke druge stvari, vjerojatno kreću u kampanju pred lokalne izbore kako je i do sada radio, posljednjih pola godine mandata glumi oporbu kako bi oprao ruke od svega lošeg što se napravilo za vrijeme njihove vlasti. A moram naglasiti da su Kerum i HGS na vlasti u Gradu Splitu i Županiji već 12 godina zaredom… – komentirao nam je Bojan Ivošević, aktivist te glasnogovornik Facebook stranice “Dnevna doza splitskog nereda” odluku bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma koji je naložio svojim vijećnicima da napuste sjednicu gradskog parlamenta te tako srušio kvorum.

– Ovo je druga nagrada “Zlatni kurac”, nakon prve se nije oglasio niti jednom riječju. Dakle, motivi su mu sasvim jasni. Činjenica je također, a na što se gospodin Kerum potpuno pogrešno okomio, da je nagrada održana na privatnom zemljištu, ne gradskom. Okupljeno je bilo manje od 20 ljudi, a skupovi nisu zabranjeni, pogotovo ne na privatnoj parceli koja služi kao prolaz, što je Vidilica. – dodao je Ivošević.

Odgovorio nam je na pitanje reagiraju li gradske službe bolje, efikasnije od pojave njegove fejs stranice.

“Činjenica je da su pojavom društvenih mreža pa tako i stranice Dnevna doza splitskog nereda odgovorni u Banovini bili suočeni s dvije opcije: odmah reagirati ili ništa ne napraviti pa da ih se nakon par tjedana ponovno proziva. Odabrali su logičniju opciju, tako da su se u nekim stvarima popravili, po tom smo pitanju zadovoljniji. Međutim, ima još slučajeva, recimo razne situacije na pomorskom dobru gdje gradske službe prema zakonima i pravilnicima mogu raditi svoj posao, a izvlače se…”

Za komentar današnjih zbivanja upitali smo i HGS, ali su odgovorili – da neće davati izjave za medije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime